Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Nawigacja

Ilość postów: 17 | Odsłon: 2486 | Najnowszy post
  • Nawigacja

witam!ja chcialabym kupic nawigacje ,poruszam sie tylko po kraju prosze o rade jaka powinnam sobie kupic co panowie mi proponuja pozdrawiam i dziekuje

Gość_lola
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Nawigacja

Witaj, ja mam beckera, ale używam go głównie poza Polską. U nas nie ma dokładnych map i kieruje gdzieś po drogach leśnych/polnych (mimo ustawień "pomiń".

Po Polsce jeździłem też z nawigacją MioMoov. I to mi się wydawało jednak lepsze na polskie warunki.

Pozdrawiam

arkadiuszbak
      Zgłoś
      Odpowiedz

MIO najlepsze;-)

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Na Polskę kup GoClever lub NavRoad 5'' wgraj najnowszą Auto Mape i będzie super,europa wgraj Navteq

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Wszystko zależy od mapy jaka jest zainstalowana. Każda ma plusy i minusy. Ja mam Mapamap. Mapy trzeba aktualizować jak najczęściej, bo później okaże się, że brak jest nowo oddanych dróg. Jeśli chodzi o samo urządzenie GPS to rozpiętość cenowa jest duża a zatem i wybór bardziej złożony. Coś polecać trudno, bo będzie to to tylko wybór na zasadzie - ja to mam, więc i ty to kup. ;-)

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Auto mapa i nieprawda że zła nawigacja bo kieruje po leśnych drogach. Ustawienia domyślne wystarczy przestawić np.. W auto mapie omijaj drogi gruntowe i unikaj zawracania nakładając 5km . Wtedy sam wybierasz którędy jedziesz ale zawsze do wyznaczonego celu prowadzi Nigdy nie zawiodła obsługa super

A wypróbowałem wszystkie mapy.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Po pierwsze Automapa to Navteq, a Navteq to Nokia, Po drugie nie znajdziesz bardziej rozwiniętej mapy ponieważ firma Navteq posiada licencje na siatki kartograficzne naszego kraju. Mapy tej firmy można spotkać u wielu producentów nawigacji, w tym także Garmina (natomiast mapa polski nie jest zbyt dobra), Poszukaj w biedronkach urządzenia GOCLEVER 4340 bądź 5040 z automapą (bez subskrypcji) cena około 249 - 299 zł. Zakup subskrypcji (rocznej aktualizacji) 79 zł

Gość_Mr. GPs
                Zgłoś
                Odpowiedz

automapa najgorsza jaka znam, chodzi o algorytm wytyczania tras.Mapamap mnie nigdy nie zawiodla.Co do samego urzadzenia to zawsze mam goclever z windowsem ce 5.0 i nie narzekam

Gość_passenger
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

to chyba mało jeździsz po kraju.

Gość_Mr.GPs
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Wprost przeciwnie jestem kierowca cieżarówki i jezdzę po całym kraju

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

Odp.: Nawigacja

wlasnie chodzi o to ze robie 11.000km/miesiecznie i wiem ze automapa to cie wyprowadzi ale na łąke :)

Gość_passenger
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

trzeba umiec korzystac z automapy

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

umiem, umiem a ona i tak zawodzi, za to mapa map nie

Gość_passenger
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

i tez jezdze ciezarowka, co prawda papierowej mapy zadna nawigacja nigdy nie zastapi, ale przydaje sie czasem

Gość_passenger
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

W Automapie masz pikietaż nie musisz szukac numerków na słupkach /gdzie stoi inspekcja lub policja/ile pozostało km do celu, czas dojazdu,dojazd o godz. ważne przy używaniu tachografu

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

To co w końcu kupić ?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

do MM tez dogrywam pikietaz, sluchaj zrob tak, kup urzadzenie z win ce 5.0 (tylko pamietaj nie 6.0) znajdz na googlach forum my-navia, poczytaj, odblokuj, przed zabawa zrob kopie zapasowa rejestru, w pamieci urz.zostaw oryginalna mapa a na karte dograj sobie i automape i mape map, i co tam jeszcze chcesz, proste:)

Gość_passenger
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -