witam!ja chcialabym kupic nawigacje ,poruszam sie tylko po kraju prosze o rade jaka powinnam sobie kupic co panowie mi proponuja pozdrawiam i dziekuje
Witaj, ja mam beckera, ale używam go głównie poza Polską. U nas nie ma dokładnych map i kieruje gdzieś po drogach leśnych/polnych (mimo ustawień "pomiń".
Po Polsce jeździłem też z nawigacją MioMoov. I to mi się wydawało jednak lepsze na polskie warunki.
Pozdrawiam
Na Polskę kup GoClever lub NavRoad 5'' wgraj najnowszą Auto Mape i będzie super,europa wgraj Navteq
Wszystko zależy od mapy jaka jest zainstalowana. Każda ma plusy i minusy. Ja mam Mapamap. Mapy trzeba aktualizować jak najczęściej, bo później okaże się, że brak jest nowo oddanych dróg. Jeśli chodzi o samo urządzenie GPS to rozpiętość cenowa jest duża a zatem i wybór bardziej złożony. Coś polecać trudno, bo będzie to to tylko wybór na zasadzie - ja to mam, więc i ty to kup. ;-)
Auto mapa i nieprawda że zła nawigacja bo kieruje po leśnych drogach. Ustawienia domyślne wystarczy przestawić np.. W auto mapie omijaj drogi gruntowe i unikaj zawracania nakładając 5km . Wtedy sam wybierasz którędy jedziesz ale zawsze do wyznaczonego celu prowadzi Nigdy nie zawiodła obsługa super
A wypróbowałem wszystkie mapy.
Po pierwsze Automapa to Navteq, a Navteq to Nokia, Po drugie nie znajdziesz bardziej rozwiniętej mapy ponieważ firma Navteq posiada licencje na siatki kartograficzne naszego kraju. Mapy tej firmy można spotkać u wielu producentów nawigacji, w tym także Garmina (natomiast mapa polski nie jest zbyt dobra), Poszukaj w biedronkach urządzenia GOCLEVER 4340 bądź 5040 z automapą (bez subskrypcji) cena około 249 - 299 zł. Zakup subskrypcji (rocznej aktualizacji) 79 zł
automapa najgorsza jaka znam, chodzi o algorytm wytyczania tras.Mapamap mnie nigdy nie zawiodla.Co do samego urzadzenia to zawsze mam goclever z windowsem ce 5.0 i nie narzekam
Wprost przeciwnie jestem kierowca cieżarówki i jezdzę po całym kraju
wlasnie chodzi o to ze robie 11.000km/miesiecznie i wiem ze automapa to cie wyprowadzi ale na łąke :)
i tez jezdze ciezarowka, co prawda papierowej mapy zadna nawigacja nigdy nie zastapi, ale przydaje sie czasem
W Automapie masz pikietaż nie musisz szukac numerków na słupkach /gdzie stoi inspekcja lub policja/ile pozostało km do celu, czas dojazdu,dojazd o godz. ważne przy używaniu tachografu
do MM tez dogrywam pikietaz, sluchaj zrob tak, kup urzadzenie z win ce 5.0 (tylko pamietaj nie 6.0) znajdz na googlach forum my-navia, poczytaj, odblokuj, przed zabawa zrob kopie zapasowa rejestru, w pamieci urz.zostaw oryginalna mapa a na karte dograj sobie i automape i mape map, i co tam jeszcze chcesz, proste:)