Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Netia - praca

Ilość postów: 704 | Odsłon: 90875 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                        • Odp.: Netia - praca

To ciekawe kto będzie płacił składki na emerytury jak tylko śmieciówki zostaną. Ludzie też nie myślą o tym co będzie kiedyś, bo dzisiaj mają wypłatę i tyle widza.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

a przyjmują niepełnoletnich?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 181

Odp.: Netia - praca

To że siedzę przed monitorem nie oznacza, że nie pracuję. Mam akurat wolne.

Więc cieszcie się z tej umowy zlecenie. A w przyszłości zostaniecie bez grosza przy duszy.

Umowa zlecenie jest nic nie warta. Wy sie cieszycie, że macie tu i teraz parę groszy, a nie pomyślicie o przyszłości. Ta umowa nic wam nie gwarantuje. Ani urlopu, ani zasiłku, chorobowe marne grosze. A i chorując czy zachodząc w ciążę nikt nie zagwarantuje, że tą umowę przedłużą- ze względu na zaistniały stan. To umowa zlecenie nie o pracę.

I cieszcie sie z 4,20 za godzinę. Gratulacje ambicji i szanowania swojej pracy.

Dzięki takim jak Wy pracodawcy płacą coraz mniej, bo zawsze znajdzie ktoś taki co taniej będzie robił. Teraz 4, 20, potem będzie 3,20 a za kilka lat to za "miskę ryżu". Bo lepiej iść się poniżać za miskę ryżu niż siedzieć przed komputerem.

To fajnie, że wam się podoba i miłą atmosferę macie. To jest w pracy także ważne. Ale ludzie weźcie sie szanujcie trochę! Czy za 4,2 utrzymacie rodzinę?! ?!

Jak sie osiąga wyniki to sie ma, ale ilość ludzi w Polsce jest ograniczona, a nie tylko wy jesteście telemarketerami.

A te zarobki i umowa to śmiech na sali. I będzie coraz gorzej, bo jak odpowiadają wam takie warunki, to następnym razem jeszcze je obniżą, bo ktoś na pewno sie znajdzie.

Życzę powodzenia w przyszłości, w genialnej pracy telemarketera.

Gość_Gość D
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

wlasnie przeciez takich 4zlotowcow na umowe zlecenie w polsce mamy takie bagno, psujecie cala gospodarke

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

taka gospodarke mamy bo weszlismy do uni i 60% podatkow jest odprowadzana za granice ;D za czasow ZSSR bylo lepiej bo tam szlo tylko 20%.

Do pana wyżej, jak jesteś taki ekonomista i znasz sie na gospodarce to otworz jakis fajny biznes w ostrowcu i daj mi 2500 na reke i do tego pelne swiadczenia z checia sie zatrudnię.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Sami sobie jesteśmy winni. Godziliśmy się na takie a nie inne płace, no to mamy- szczyt marzeń- umowa zlecenie i 4,20 za godzinę.

Godziliśmy sie w sensie- zawsze znalazł sie ktoś kto robił za mniej.

16:10- nie mów, że ten ekonomista nie ma racji, bo ma. Dobrze by było chociaż te 1700 na rekę + umowa o pracę.

Ludzie poniżacie się, ciesząc sie z 4,20 za godzinę bez normalnej umowy.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A nie zastanowił się taki jeden z drugim, że niektóre osoby mają np bardzo ciężką sytuację finansową i taka praca już im ratuje tyłek. Nie, lepiej nic nie robić, pierdzieć w stołek i krytykować innych. Ciekawe czy jakbyście nie mieli co do garczka włożyć, czy byli np . samotnym rodzicem to też byście tak,, szanowali'' swoją pracę.

Gość_ja
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

to przyjmuja tych co nie maja 18 lat na wakacje czy nie?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 187

Szczęściarzu!

Wylałeś tyle goryczy...Zastanów się co mają zrobić ci ludzie - siedzieć na forum i drwić tak jak ty a pieniążki będą rosnąć im w ogródku.Szczerze mówiąc dodajesz im optymizmu i motywujesz do pracy.Jest jak jest ludzie nie mają wyboru, nie każdy ma takie aspiracje i możliwości jak TY.Nie wiem gdzie pracujesz ,ale masz pewność, ze to stanowisko dożywotnie z przyszłością?Zaznaczam ,że to tak często podkreślane 4,20 jest to stawka minimalna ,spokojnie z tego co się orientuje można zarobić zdecydowanie więcej...Z góry zakładasz porażkę i to nieszczęsne 4,20.Dlaczego nie sugerujesz się kwotą 14 - 17zł za godz.I tak na koniec jestem osoba , która zarobi w tym miesiącu własnie 14 zł. za godzinę i jestem zachwycona tą praca , nie zamieniła bym jej na żadna inną.Atmosfera jest niesamowita, koordynatorzy są wspaniali!A ja nie mam poczucia że się nie szanuje .Po prostu uczciwie zarabiam na chleb bo nie mam innego wyjścia!!!

Gość_Telemarketer
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 188

W imieniu nie szanujących się i poniżonych telemarketerów dziękuję za szczere życzenia.Ja tobie życzę POKORY.Pamiętaj życie potrafi być przewrotne.Może to własnie tobie zabraknie kiedyś miski ryżu.A wtedy zawsze możesz liczyć na telemarketera.POMOŻEMY!!!!!!

Gość_Telemarketer
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A ile z was ma umowę ze składkami? Mając pewność i bezpieczeństwo, że w razie czego jest chroniony, że ma ubezpieczenie?

A po ilu miesiącach czy latach masz aż 14 zł na godzinę?

Bo z tego co czytam to trzeba osiągać jakieś progi wtedy składki płacą, a jak ktoś takich progów osiągać nie będzie to co? Ani składek, ani ubezpieczenia i lipne pieniądze?

No nie mówcie, ze samotny rodzic utrzyma siebie i dziecko za tak marne pieniądze. Ale idźcie, pracujcie. Za rok już będą oferty po 2,50 za godz. bo zawsze znajdzie się taki- potrzebujący.

Powodzenia.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

a co ty myślisz ze ktoś ci da 3000 za samo przychodzenie z łaski do roboty ?? jak sobie zapracujesz to zarobisz 14zł/h i składki . Minęły już czasy "czy się stoi czy się leży 1500 się należy" :P

asmax
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

4,2 zł/h pracy to chyba jednak lekka przesada. Do tego na umowę śmieciową bez żadnych składek, ubezpieczeń i prawa do urlopu. No ale takie siupy tylko w Polsce, gdzie za godzinę pracy nie zarobisz nawet na litr paliwa.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

widzę że dalej nie każdy rozumie a więc:

Przepracowywujesz cały miesiąc i w zalezonosci ile bedziesz mial/a umow podpisanych przez ten miesiac taka stawkę Ci płacą za poprzedni miesiąc :D

Przykład

W czerwcu podpisane 20 umow, czyli przykladowo 9 zl, * 143 przepracowane godziny,

masz ponad 1200 zl.

jak dla mnie uczciwe warunki ;-)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

idzie sie uśmiać z tych warunków,,, śmieciówka i tyle w temacie i jeszcze 20 umów za 1200- dobre, zainiawajcie tak dalej na dole prezesa, który ma ze 200 tys na mies, albo lepiej

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Asamax wiec róbmy coraz więcej za coraz mniej. Początek czy nie umowa powinna być. A nie podupadnie człowiek na zdrowiu i nawet ubezpieczenia nie ma!!!!

13:56- a czy każdy telemarketer w każdym miesiącu podpisze tyle umów? Tego się podpisze następnego nie. I co? w tym miesiącu mam ubezpieczenie a w następnym nie?

Jak sie zapracuje- jak Ci klient się zgodzi, Ty sie możesz nagadać a on i tak powie nie. A ludzie nie będą w nieskończoność podpisywać umów z Netią.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 197

no brawo, wypracowales minimalna krajowa, powinines byc z tego dumny

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

jakos ja bez problemu mam ubezpieczenie i nie musze miec zadnego progu, nie piszcie glupot ze nie ma ubezpiecznia!!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 89111314 ... 37383940
Przejdź do strony nr
42 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Rafal Ciba Remonty i wykonczenia
Branża: Budowlane usługi
Dodaj firmę