A wiecie jaki kapitał reprezentuje Netia? Jeśli tak to koniec wpisów.
Przychody 769,1 mln PLN w I półroczu 2015!!!!!!!
kapitał to co innego niz dochód czy przychód. ktoś myli pojęcia.
chciałem pokazać przychód i o nim napisałem-kapitał mnie nie interesuje, bo ma wiele składowych.
chcesz kapitał to proszę
348.088.394 voila
i skad takie sumy? z wyzysku pracowników? nie stac ich na umowy o prace? stac tylko tego nie chca. wola rujnowac polakow.
zarobki są dobre ale tylko dla prezesów, kierowników, dyrektorów regionalnych i koordynatorów-oni maja umowy o pracę. Reszta to mrówki jak w piramidzie finansowej. a przecież to od tych mróweczek zalezy czy firma bedzie miec klientów.
Dostałam własnie skierowanie z Urzędu Pracy, iść czy odmówić od razu. Czytając wszystkie wpisy, trochę jestem zrezygnowany.
tylu chetnych tam do pracy ze juz PUP zagania do nich? a taka miala byc super firma?
Miałam taką samą sytuację, na siłę Urząd Pracy tam kieruje bo nikt już tam nie chce pracować, jeśli nie pójdziesz to wywalą Cię ze statutu bezrobotnego, tak się właśnie zmniejsza bezrobocie w Ostrowcu. Statystyki sobie w ten sposób poprawiają. Moja rada, idź, popracuj kilka dni i zrezygnuj- inaczej Cie wywalą z Urzędu Pracy jak mnie.
od kiedy urzad pracy moze cie pozbawic statusu bezrobotnego za odmowe pracy na umowe smieciowa bez ZUS i skladek?
nie moze!
przeciez netia nie daje umowy o prace! tylko zlecenia.
PUP nie moze zmusic cie do zatrudnienia sie na umowie smieciowej.
http://zielonalinia.gov.pl/Utrata-statusu-osoby-bezrobotnej-32273
Oczywiście że może. Odmowa każdej propozycji pracy jaką przedstawi UP jest z automatu gwarantem utraty statusu bezrobotnego. I nieważne czy to będzie zlecenie, czy o pracę czy nawet za 500 zł. Odmówisz - wylatujesz. Tak się stworzyło bacik na ludzi żeby brali każdy ochłap rzucony im pod nogi ze strachu przed utratą statusu.
ale na tej umowie w netii sam decydujesz jaki emasz składki. możesz mieć chorobowe rentowo emerytalne itp albo mozesz sie ich zrzec. wiem bo tam pracuje.
no pewnie, ze są. Częśc składek jest obowiążkowa a część deklarujesz sam. Widzę, że nie kazdy ma swiadomość na czym polega umowa zlecenie i co jest oplacane.