Polacy nie są niezaradnymi idiotami którym trzeba dawać pieniądze za sam fakt życia. Większość ludzi która żyje pracuje lub będzie pracować. Obniżenie tym ludziom podatków zachęci do pracy i zostawi im w kieszeniach pieniądze. To lepsze niż socjal bo lenie nie będą żyłować z naszym podatków i taniej jest nie zabierać ludziom niż przelewać z pensji do budżetu, z budżetu do mops i z mopsu na konto.
PIS wprowadza nowe podatki - od retencji, od cukru, opłatę mocową, wyższy ZUS, komplikuje prawo podatkowe. Tak prostą rzecz jak kwotę wolną od podatku skomplikował tak bardzo że ciężko Polakom połapać się o co chodzi.
Polacy są mądrym narodem i nie dadzą robić się w konia POPISOM.
Polska racja to KONFEDERACJA!!!
Mieciu spod sklepu się z tobą nie zgadza.
Jebać popis, wypierdalać z naszej ojczyzny wy, usraele , kurwy i złodzieje!
22:30 zapomnij pustaku !
I właśnie tacy niedouczeni i niedoinformowani jak założyciel wątku robią gramodkę z mózgów tu czytajacych.
Ekonomia sie kłania
A to ciekawe :)
Wykażesz gdzie jestem niby niedouczony czy tylko rzucasz mięsem i spadasz? Dyskutuj na konkrety a nie na wyzwiska 10,17
Rodzice nie nauczyli Cię kultury. Zawsze mów za siebie ,a nie za Polaków,
Moją opinię podziela też wielu Polaków.
I zobacz czego JA nie chcę a czego chcemy Ja i Polacy. I wszystko to jest prawdą jeśli się wczytasz dokładnie, a nie pobieżnie :)
Wielu Polaków podziela też moją opinię i jest za PIS. Tak działa demokracja 10:25.
Więc napisz mi proszę kwotowo lub procentowo jaki jest podatek od retencji, od cukru, mocowy i o ile jest wyższy ZUS...A później policz jak się to przekłada na wypłaty 500+w przypadku 1 dziecka , 2 dzieci itd...A socjal jest w każdym kraju, nawet tak bogaci niemcy, francuzi, szwajcarzy dopłacają swoim obywatelom, bo taka powinna być rola państwa. Nie jesteśmy niewolnikami tylko obywatelami
i jeszcze... wybór jest prosty: zachowaj się honorowo i nie składaj wniosku o 500+, bo może tobie nie jest potrzebny ale innym dzieciom tak
To najpierw państwo powinno mu przestać zabierać te pieniądze z których to finansuje
A ten znowu o tych innych krajach. Ja popieram autora. Kwota wolna od podatku to nawet teraz nie jedna miesięczna wypłata, a to przecież czubek góry lodowej. Wy chyba nie wiedzieliście nigdy dobrze prosperującego przedsiębiorstwa i kompetentną kadrą kierowniczą. Najlepsze jest to, że przy dobrym zarządzaniu i zlikwidowaniu tych wypływów z budżetu to by starczyło na poprawę służby zdrowia, mniejsze podatki, a nawet coś takiego jak pincet+
Od retencji 1,5 zł od metra na rok na częścią działek, cukrowy dopiero wejdzie, 30krotnośc ZUS została zniesiona, opłata soldarnościowa 5%, wzrost opłat za śmieci, kwota wolna od podatku wynosi 8000 tylko dla tyle zarabiających a dla więcej zarabiających jest niższa. Inflacja jest spora jpatrząc na przestrzeni ostatnich lat. Lokaty są bardzo nisko oprocentowane.
500+ było lepsze niż utrzymanie ówczesnych podatków bez oddawania tych pieniędzy, ale lepiej jest nie zabierać niż zabrać i oddać. Opisałem to w poście.
Nie ma możliwości nie płacenia nowych podatków więc 500+ należy się jak psu buda - bo ktoś utrzymuje ten bajzel.
A chętnie bym się zamienił - oddać wszystkie nowe zasiłki za obniżkę podatków.
To że coś jest na zachodzie nie znaczy ze musi to być w Polsce. By Polska stała się bogaczem musi zachować się jak ten bogaczy gdy dopiero zbijał fortunę a nie jak ten który przejada zebrany przez życie majątek. Tak trudno to zrozumieć
No, ale komu to tłumaczysz? Oni myślą, że Polska już jest bogatym krajem, bo w TVP powiedzieli, że Niemcy zazdroszczą Polakom dobrobytu. I kij, że większość Polaków jedzie na minimalnej.
Podpieram się innymi bogatszymi krajami, bo oni właśnie dochodzili do tego co mają w taki sam sposób jak my teraz, nie będę podawała przykładu rumunii czy białorusi gdzie nie ma takich podatków i światło jest za darmo.Żeby ruszyć gospodarkę potrzebna jest kasa ale nie wyprowadzana za granicę tylko wydawana tu.. w polsce. Jeżeli zahamujemy to wszystko i wrócimy do 2008r. gdzie zaciskano pasa przez wirtualny kryzys i gdzie bogacili się nieliczni- to tak jak byśmy zrobili 3 kroki w tył..Ja rozumiem wasz zachwyt unią europejską ale poniekąd właśnie ona wymusza na nas min. tak wysokie opłaty za śmieci i inne związane z ekologią.
Proponuję się zgłosić do nagrody Nobla w dziedzinie ekonomii. Naprawdę :D