Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Nie chcę tych 500+ i innych socjali. Ja i Polacy chcemy niższych podatków

Ilość postów: 63 | Odsłon: 2101 | Najnowszy post
  • Nie chcę tych 500+ i innych socjali. Ja i Polacy chcemy niższych podatków

Polacy nie są niezaradnymi idiotami którym trzeba dawać pieniądze za sam fakt życia. Większość ludzi która żyje pracuje lub będzie pracować. Obniżenie tym ludziom podatków zachęci do pracy i zostawi im w kieszeniach pieniądze. To lepsze niż socjal bo lenie nie będą żyłować z naszym podatków i taniej jest nie zabierać ludziom niż przelewać z pensji do budżetu, z budżetu do mops i z mopsu na konto.

PIS wprowadza nowe podatki - od retencji, od cukru, opłatę mocową, wyższy ZUS, komplikuje prawo podatkowe. Tak prostą rzecz jak kwotę wolną od podatku skomplikował tak bardzo że ciężko Polakom połapać się o co chodzi.

Polacy są mądrym narodem i nie dadzą robić się w konia POPISOM.

Polska racja to KONFEDERACJA!!!

Gość_Ja i Polacy
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Nie chcę tych 500+ i innych socjali. Ja i Polacy chcemy niższych podatków

Mieciu spod sklepu się z tobą nie zgadza.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Nie chcę tych 500+ i innych socjali. Ja i Polacy chcemy niższych podatków

Jebać popis, wypierdalać z naszej ojczyzny wy, usraele , kurwy i złodzieje!

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

22:30 zapomnij pustaku !

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

I właśnie tacy niedouczeni i niedoinformowani jak założyciel wątku robią gramodkę z mózgów tu czytajacych.

Ekonomia sie kłania

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

A to ciekawe :)

Wykażesz gdzie jestem niby niedouczony czy tylko rzucasz mięsem i spadasz? Dyskutuj na konkrety a nie na wyzwiska 10,17

Gość_Ja i Polacy
              Zgłoś
              Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Odp.: Nie chcę tych 500+ i innych socjali. Ja i Polacy chcemy niższych podatków

Rodzice nie nauczyli Cię kultury. Zawsze mów za siebie ,a nie za Polaków,

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Moją opinię podziela też wielu Polaków.

I zobacz czego JA nie chcę a czego chcemy Ja i Polacy. I wszystko to jest prawdą jeśli się wczytasz dokładnie, a nie pobieżnie :)

Gość_Ja i Polacy
        Zgłoś
        Odpowiedz

Wielu Polaków podziela też moją opinię i jest za PIS. Tak działa demokracja 10:25.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

Więc napisz mi proszę kwotowo lub procentowo jaki jest podatek od retencji, od cukru, mocowy i o ile jest wyższy ZUS...A później policz jak się to przekłada na wypłaty 500+w przypadku 1 dziecka , 2 dzieci itd...A socjal jest w każdym kraju, nawet tak bogaci niemcy, francuzi, szwajcarzy dopłacają swoim obywatelom, bo taka powinna być rola państwa. Nie jesteśmy niewolnikami tylko obywatelami

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

i jeszcze... wybór jest prosty: zachowaj się honorowo i nie składaj wniosku o 500+, bo może tobie nie jest potrzebny ale innym dzieciom tak

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

To najpierw państwo powinno mu przestać zabierać te pieniądze z których to finansuje

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

A ten znowu o tych innych krajach. Ja popieram autora. Kwota wolna od podatku to nawet teraz nie jedna miesięczna wypłata, a to przecież czubek góry lodowej. Wy chyba nie wiedzieliście nigdy dobrze prosperującego przedsiębiorstwa i kompetentną kadrą kierowniczą. Najlepsze jest to, że przy dobrym zarządzaniu i zlikwidowaniu tych wypływów z budżetu to by starczyło na poprawę służby zdrowia, mniejsze podatki, a nawet coś takiego jak pincet+

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

Od retencji 1,5 zł od metra na rok na częścią działek, cukrowy dopiero wejdzie, 30krotnośc ZUS została zniesiona, opłata soldarnościowa 5%, wzrost opłat za śmieci, kwota wolna od podatku wynosi 8000 tylko dla tyle zarabiających a dla więcej zarabiających jest niższa. Inflacja jest spora jpatrząc na przestrzeni ostatnich lat. Lokaty są bardzo nisko oprocentowane.

500+ było lepsze niż utrzymanie ówczesnych podatków bez oddawania tych pieniędzy, ale lepiej jest nie zabierać niż zabrać i oddać. Opisałem to w poście.

Nie ma możliwości nie płacenia nowych podatków więc 500+ należy się jak psu buda - bo ktoś utrzymuje ten bajzel.

A chętnie bym się zamienił - oddać wszystkie nowe zasiłki za obniżkę podatków.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

To że coś jest na zachodzie nie znaczy ze musi to być w Polsce. By Polska stała się bogaczem musi zachować się jak ten bogaczy gdy dopiero zbijał fortunę a nie jak ten który przejada zebrany przez życie majątek. Tak trudno to zrozumieć

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

No, ale komu to tłumaczysz? Oni myślą, że Polska już jest bogatym krajem, bo w TVP powiedzieli, że Niemcy zazdroszczą Polakom dobrobytu. I kij, że większość Polaków jedzie na minimalnej.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Podpieram się innymi bogatszymi krajami, bo oni właśnie dochodzili do tego co mają w taki sam sposób jak my teraz, nie będę podawała przykładu rumunii czy białorusi gdzie nie ma takich podatków i światło jest za darmo.Żeby ruszyć gospodarkę potrzebna jest kasa ale nie wyprowadzana za granicę tylko wydawana tu.. w polsce. Jeżeli zahamujemy to wszystko i wrócimy do 2008r. gdzie zaciskano pasa przez wirtualny kryzys i gdzie bogacili się nieliczni- to tak jak byśmy zrobili 3 kroki w tył..Ja rozumiem wasz zachwyt unią europejską ale poniekąd właśnie ona wymusza na nas min. tak wysokie opłaty za śmieci i inne związane z ekologią.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Proponuję się zgłosić do nagrody Nobla w dziedzinie ekonomii. Naprawdę :D

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -