Ale ja chcę alimenty i 500 +.Ja tak chce!
Mów za siebie. Dla mnie 500 + jest OK. W każdym kraju jest podobny program i nikt z tego problemu nie robi. Zarobki to zupełnie inny temat. Powinny być zdecydowanie większe, a 500 + powinno być swoją drogą.
Ja też tak bym chciała, aby inni płacili wyższe podatki, wyższy ZUS, po to tylko abym mogła brać za darmo 500+. Tak za darmo, bo miliony ludzi tak jak ja nie mieliśmy tej możliwości, czasy też były ciężkie i wychowywaliśmy po 3, 4 dzieci, a teraz na emeryturze musimy się składać, aby młodzi, zdrowi, mogli szastać i rozbijać się za nasze pieniądze, bo niby jest im tak ciężko. A np. moi znajomi mieszkający na wsi nie mogli nikogo znaleźć na sobotę, niedzielę czy popołudniami do rwania wiśni. A kiedyś na urlopie dorabialiśmy w ten sposób całymi rodzinami, łącznie z dziećmi.
osnący dług przekroczy 1,5 bln zł nie w 2021 r. a już na koniec 2020, o czym OECD informowało w swojej majowej prognozie. "Deficyt sektora finansów publicznych w Polsce w 2020 roku wzrośnie do ponad 200 mld zł, a w skrajnym scenariuszu nawet do 240 mld zł tj. do poziomu 11 proc. PKB. Dług zbliży się do 70 proc. PKB i przekroczy wartość 1,5 biliona złotych" A więc od 2016 r. dług publiczny zwiększał się średnio o 100 mld zł rocznie i za rządów PiS zwiększył się o 600 miliardów złotych.
Pier.. złodzieje. Nikt tak nie zadłużał Polski jak pis. Nasi wnukowie będą to jeszcze spłacać. W 5 lat 600 mld. 900 mld w około 25 lat. Niezla proporcja
Jedyne pocieszenie, że najbardziej w d_ dostanie pisowska ciemnota - oni zawsze idą na pierwszy ogień, bo jako niewykształcony motłoch potrafią wykonywać tylko najprostsze czynności i najłatwiej się ich pozbyć z zakładu.
Lumpenproletariat głosujacy na pis nie rozumie zwiazku przyczynowo skutkowego miedzy rozdawaniem pieniedzy menelom 500 plus a zniszczeniem gospodarki kraju
No jakoś mnie to nie dziwi. Jaki pan taki pies.
"Lumpenproletariat głosujacy na pis nie rozumie zwiazku przyczynowo skutkowego miedzy rozdawaniem pieniedzy menelom 500 plus a zniszczeniem gospodarki kraju" widzę że mamy tu profesora ekonomi który właśnie nie bardzo zna się na gospodarce opartej na długu te całe 500+ wracają do gospodarki z nawiązką
Konfederacja jak Kononowicz nic ni ma i nie będzie to mój program!
Gospodarka w rozkwicie .finanse stabilne -o co chodzi z tynm 500+ -nie dostajesz zrób sobie dzieci chyba żeś LGBT
"Podatek cukrowy nie jest podatkiem. Tako rzecze Harry Potter polskich finansów" takie rzeczy tylko w rzeczywistości pisowskiej
Kim Ty jesteś, że porządnych ludzi, rodziców nazywasz "lumperiatem" ? Dla mnie idiotą.
Ciemnota to jesteś Ty 15:45. To, co w innych krajach jest normalne, Polak musi krytykować i zazdrościć innym. Typowe dla takiej ciemnoty jak Ty.
Pięćset jest dla wszystkich rodziców, nikt tego za darmo nie dostaje. Nie jest niczyją winą, że nie masz dzieci i zazdrościsz innym 15:36.
No te dzieci będą spłacały te 600 mld ustukane w 5 lat . Między innymi moje. Nie zazdroszczę im. Powinni obniżać podatki a nie tępo rozdawać kasę na lewo i prawo.
a komu będą spłacać ?
Kosmitom. Ręce opadają
Podatków nikt nie obniża, co najwyżej mogą wzrastać, bez względu na to, czy 500 będzie, czy też nie. Dlatego lepiej, że jest.
17:44 - nawet nie umiesz przeczytać dobrze postu, to jak masz cokolwiek zrozumieć. To nie chodzi o to, że nie mam dzieci, bo wychowałam czworo, a teraz jako emerytka muszę płacić zawyżone ceny za towary i usługi, podatek od emerytury, aby utrzymać tych co biorą po 500+ na dzieci. Ja z mężem wychowaliśmy i wykształciliśmy je bez takiego comiesięcznego wspomagani , jakie teraz dostają młodzi ludzie i dlatego jestem przeciwna tej daninie. Nam jak brakowało, to jak napisałam najmowaliśmy się popołudniami po pracy czy weekendami do innych prac, a nie siedzieli na kanapie przed telewizorem z piwem w ręku i czekali kiedy wpłynie na konto te 500 zł. Wstyd mi za takie działania rządu i wstyd mi za tych młodych ludzi. I pamiętajcie, że Wasze dzieci biorą z Was przykład i nie zazdroszczę Wam, kiedy będąc na głodowej emeryturze nie dadzą Wam wsparcia , a nawet należytej opieki.