Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
            • Odp.: Nie chcę tych 500+ i innych socjali. Ja i Polacy chcemy niższych podatków

"będąc na głodowej emeryturze " a czy przypadkiem to nie wina pracodawcy że płaci najniższy ZUS jaki się da.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
              • Odp.: Nie chcę tych 500+ i innych socjali. Ja i Polacy chcemy niższych podatków

"najmowaliśmy się popołudniami po pracy czy weekendami do innych prac" i co miałaś z tego życia ciągłą pracę , teraz pewnie przesiadujesz u lekarzy bo teraz przydało by się pożyć.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 38

Odp.: Nie chcę tych 500+ i innych socjali. Ja i Polacy chcemy niższych podatków

Polacy zostali przekupieni,zmanipulowani!

Wystarczy im tylko cis dac,obiecac i mozna z nimi zrobic wszystko! To niewolnicy narod,prosty

Samodzielnie nie myslacy!

Beda plakac jeszcze z biedy I nie dostatku bo piniadze sie koncza i szczury zaczynaja uciekac!

Gość_Ews
                Zgłoś
                Odpowiedz

ZAWSZE można zrobić rewolucję ostatni to takie modne ,Polacy ,Niemcy Anglicy wszyscy zostali zmanipulowani .

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

18:01 - a dziwisz się, że pracodawcy płacą niskie pensje i niski ZUS? Czy chociaż wiesz, że aby dać pracownikowi 2 tyś. zł do ręki, to ile pracodawca z tego tytułu musi odprowadzić dla państwa? A do tego ma też inne koszty: chociażby energia elektryczna, wynajem lokalu, a jak własny lokal, to podatek od nieruchomości, materiały biurowe, środki transportu, paliwo, ubezpieczenia, obsługa bankowa i księgowa, środki czystości, ubrania robocze - w zależności jaką działalność prowadzi. Ja wiem, to zwykłego pracownika już nie obchodzi i co najwyżej narzeka - za mało płaci. Tylko z czego, skoro lwią częś

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Tylko z czego, skoro lwią część zabiera ZUS i Urząd Skarbowy. A potem i tak wypłacą opodatkowaną emeryturę.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

wszystko pięknie tylko zapomniałeś dodać że paliwo można sobie odliczyć od podatku również i straty możesz odliczyć ,w dobie kryzysu były dopłaty do pensji pracownika są jeszcze dotacje np UE więc nie jest tak najgorzej jak tu opisujesz .

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 45

To jak temu biednemu pracodawcy tak strasznie źle, to niech rzuci działalność i szuka etatu. Jakoś każdy pracodawca na biedę narzeka, ale z działalności jakoś nie chce zrezygnować, ciekawe dlaczego ...

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Bo by pracownik dostał do ręki 3000 to musi sam wydać 5000. W dodatku podatki za siebie, biurokracja, faktury itd.

Jak bycie przedsiębiorca jest wg ciebie takie super i niepotrzebnie narzekają to czemu nie założyłeś własnej firmy i nie płacisz ludziom "godnie"?

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Z lumpenproletariatem nie ma co dyskutować- im się należy i basta

Gość_Antypatol
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 43

Zawyżone ceny za towary ? Daj spokój. Ceny rosłyby bez względu na to, czy jest 500 plus, czy go nie ma. Tak było, jest i będzie. Powiedz mi, kiedy ceny nie wzrastały ? Skoro wychowałaś czwórkę dzieci to one teraz też pobierają te pieniądze, żałujesz im ? Jeśli uważasz, że ludzie siedzą teraz z piwem przed telewizorem to znaczy, że albo masz spaczoną wizję o świecie, albo po prostu złe doświadczenia wśród najbliższych. To z kolei oznaczałoby, że źle wychowałaś swoje dzieci. Jesteś złym i zawistnym człowiekiem.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Różnica jest w tempie przyrostu. Daj spokój z ze swoimi wywodami jeśli nie znasz wskaźników inflacji dla Polski przez ostanie 1,5 roku.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Też jestem Polak ale nie chcę niższych podatków i co ty na to!

Gość_tes
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Też jestem Polak i chce żeby w ogóle nie było socjalu, dopłat, emerytur i nfz i co ty na to?

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -