Dodatek za gaz
Za prąd
Do nawozów
Do paliwa
Zerowe vaty na coś tam
Itd.
Na czym polega taka polityka?
,,Zabrać" by później coś ,, dać"?
Może pozwoli ci zrozumieć to fakt, że każdy rząd w każdym kraju zbiera podatki.
Chyba że znasz taki, który tego nie robi?
Albo że więcej rozdaje niż zbiera?
Gościu każdy wie , że rządy pobierają podatki niezbędne na wojsko,
edukację, służbę zdrowia itd.
Natomiast bardzo wielu nie rozumie tego co rząd czyni (chaos działań)
Emeryt - popatrz najbardziej na to "itd". Nie jestem za rozdawaniem pieniędzy, MOPS-u kiedyś nie było i żyliśmy. Ale nie mówmy, że są rządu, które nie rozdają, czy rozdają więcej, niż zbierają w podatkach, bo to głupie, nieprawdziwe i nielogiczne.
W Monako niema podatków. W San marino chyba się przeprowadze
Chodzi o uzależnie od państwa. Łatwiej jest nie zabierać, ale w zabieraniu chodzi o to, że później można powoli i niezauważalnie, bez jednorazowego dużego prostestu anulować dodatki. Weźmy taki prąd. Na początku dodatek dla wszystkich, później dla przedsiębiorców nie, później tylko dla słabo zarabiających, a na końcu dla nikogo. Sprzeciw społeczeństwa jest wtedy "rozdrobniony" i nie ma jednej wielkiej fali sprzeciwu. Drugi aspekt jest taki, że uzyskanie dodatków coraz bardziej będzie skomplikowane i wymaga coraz większego zainteresowania, a rząd powie.. No przecież dajemy, a że ktoś o tym nie wiem i nie dostarczył kompletu dokumentów to trudno. Pamiętam jak od żony kolegi, żeby dostali becikowe wymagało kiedyś nawet świadectwa z jakiś bezpłatnych praktyce na których ta żona była na studiach przez 3msc. Ło panie ile zachodu z tym było.
Ja też nie rozumiem jak to się działo że Rudy zabierał więcej niż teraz dobra zmiana i zawsze brakowało . Gdzie qwa gineła ta kasa .
21:5. Bronisz czegoś, co jest nie do obrony i jak zwykle, nie tylko ja sobie narobiłem w swoje portki, ale kolega też wcześniej sobie narobił. Skąd oni w tym PiSie dobierali debili na swoich wyznawców, aż ich tak dużo?
Może ktoś logicznie spróbuje wytłumaczyć Gościowi 21:05 bo ja nie potrafię a przecież tak było jak pisze.
dlaczego ,,walczymy' o PO ,Pis a przeciez oni walcza o siebie
dlaczego pan DUDA NIE ZAPROSIL PANA KACZYNSKIEGO na rozmowe jak innych
Wreszcie rozsądny głos. Po co pisać o N'itchem?. Nic nie zrobimy, nerwy stracimy. Czy o to chodzi? Każdy myśli swoje, robi cudze, pisze na złość.