Może spróbuj pudrować azotoxem pomogło na stronkę pomoże i na grzybicę, bo jak to nie zadziała pozostaje wedzenie zimnym dymem metodą chałupniczą
Zrób jej taką patelnie żeby przynajmniej trzymała się co najmniej 30 lat tylko nie dawaj tefalu bo podobno jest rakotwórczy.
Podobno najpiej patelnię to czyści bydle bo ma bardzo szorstki jęzor, próbowałam wiem co mówię
Przed pierwszym użyciem patelni należy ją dokładnie umyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń i wytrzeć miękką ściereczką. Następnie nagrzewamy patelnię przez 30 sekund, usuwamy ją ze źródła ciepła i nalewamy na nią łyżkę oleju roślinnego. Olej rozcieramy ręcznikiem papierowym po całej powierzchni. Aby zachować lepszą trwałość patelni, powtarzamy cały proces co kilka miesięcy.
Upławy o gęstości kurzego białka smakują idealnie przy patelni rybnej.