Czy może mi ktoś na jedno nurtujące mnie pytanie??? DLACZEGO ONI SIĘ TAK ZABIJAJĄ O STOŁKI DO TEJ RADY SPÓŁDZIELNI, ILE PIENIĘDZY MAJĄ Z TEGO CO MIESIAĆ?
Problem to nie Mirek - problem to kasa i Ci którzy co raz głębiej do kieszeni Spółdzielcy sięgają bez spółdzielczego uzasadnienia nawet przy pomocy wynajętych exspertów [przykład blok 73] nie biorąc pod uwagę głosu Spółdzielców,Starosty,Wojewody idą w zaparte do Naczelnego Sądu Administracyjnego za to wszystko płcisz też TY co głosowałeś za tymi którzy może będą w RN. Obowiązkiem Zarządu i RN jest wyjaśnianie do bólu.
jeżeli problemem jest kasa to trzeba tak ustalić żeby RN nie brała za swoją pracę żadnych pieniędzy - da się tak zrobić ?
Alternatywy , żadnej Zarząd nie daje członkowi - a może pomyśleć, że istnieje energia elektryczna i za 8 lat wymagania Unijne to przejście na bezpieczne zasilanie gospodarstw domowych, szczególnie w blokowiskach. A Unia refundować będzie oszczędne kuchnie gazowe.
A mnie dziwi,że taki bałagan. Uprawnieni do głosowania dostają kartki z pieczątką i tyle. Jakie fałszowanie. Przecież każdy uprawniony podpisuje się, wiec skoro było np.60 osób, to nie może być wiecej. Jeśli wśród tych 60 ktoś źle skreślał, to głos nieważny. Przecież w komisji skrutacyjnej na pewno były osoby, które wystawiły obie grupy walczące o miejsca w RN.To że na zebraniu były osoby nieupoważnione, wcale nie ma wpływu na wyniki. Do pani z 7.57 dziwne, że osoba która ubiegała się o miejsce w RN wyszła w czasie głosowania. Te osoby powinny być do końca. No ale to nie pani wina.
Gościu z 10:24 odrazu widać że nie byłeś ma wyborach.Nie masz pojęcia o czym piszesz!Gdy było głosowanie ma sali mogli zostać mieszkańcy tylko z Rosoch,a Duda nie mieszka na Rosochach!Wypraszano z sali WSZYSTKICH kandydatów którzy nie byli z Rosoch.Nic tu nie jest dziwnego!Trzeba było przyjść na wybory to byś wiedział .
Pani z godz. 07:03 mówi prawdę też widziałem
Wykluczony nie mieszkasz na tych osiedlach i nie masz z SM nic wspólnego, a Pan MIrek próbuje tylko jątrzyć i rozbić jedną z najlepiej działających spółdzielni w mieście i najmniej zadłużonych.
Unieważnić wybory i powtórzyć dla transparentności i przejrzystości.Każdy kto był widział całe zajście i wie co było.Twierdzenie że nic się nie stało jest kłamstwem i próbą zalegalizowania oszustwa wyborczego.Widział to Prezes widział to przewodniczący Rady Nadzorczej nie kłamcie bo cała Polska już o tym wie.
Czy to 600 zł warte jest tego ośmieszania się i walki?
600 to nie ale przekupic wiele osob to juz koszty.
ZARZĄD POWINIEN SIĘ OGARNĄĆ, ZABIĆ UTUCZONE PROSIĘ I WYPRAWIĆ BAL DLA TYCH, KTÓRZY WIERNIE (NIE TYLKO Z OBOWIĄZKU) WYTRWALI DO KOŃCA. NIEZACHWIANE CZTERY LATA Z RZĘDU PANIE WALDKU - TEGO SIĘ W POJEDYNKĘ NIE DA DOKONAĆ. O TYM NALEŻY PAMIĘTAĆ. MA BYĆ W.ZYSK A NIE WYZYSK.
Jak to możliwe aby osoba, która nie ma nic wspólnego ze Spółdzielczością robiła taki bałagan. Prawdziwi spółdzielcy pokazali mu gdzie jego miejsce. Ja byłem na zebraniu i słuchałem jego wystąpienia. Takie populistyczne hasełka to niech głosi na zebraniu Samoobrony / przepraszam członków Samoobrony/.
Człowieku my Cię nie chcemy w naszych władzach, musisz to zrozumieć.
Nie mów my ,mów za siebie chyba że "my" to ta siłownia która głosowała. Na odwrocie karty do głosowania pisze:"Głos jest nie ważny , gdy:
-nie skreślono żadnego nazwiska lub skreślono wszystkie nazwiska".
Wystarczy zostawić jedno nazwisko na karcie do głosowania i głos jest ważny. Unieważnienie karty gdzie zostały skreślone nazwiska a pozostawiona jedna osoba na całej karcie są głosami ważnymi.Jest to kolejna próba oszustwa.
Z tego co widać to mieszkańcy wystraszyli co niektórych do tego stopnia że strach przed demokratycznymi wyborami przesłonił im myślenie i zdrowy rozsądek.
Ty też będziesz płakał jak dopadnie cię jakaś nieoczekiwana niespodzianka, natomiast to co się działo na II,III części odbiegało od prawidłowości a jeżeli w tym towarzystwie obowiązują takie standarty, to uważajcie na kieszenie.
Nieuczciwość w Spółdzielczości nie ma miejsca pod żadnym pozorem,jeżeli takowa występuje zostawmy ją dla:
KRS,ZRSM RP,Zarządom i dla działaczy Spółdzielczych
my Spółdzielcy uczciwie płacący - WIEJMY!!!!.