-R.A. pytasz w czym jestem lepszy od nazwijmy tego- członkiem oczekującym. Otóż jestem gorszy a wręcz dyskryminowany. Członek oczekujący nie posiada mieszkania ,nie posiada gruntu ale posiada prawo głosu na WZ a jest ono stworzone często na potrzeby kliki spółdzielnianej. Dyskryminacja nas mieszkańców polega na tym że część z nas posiada mieszkanie na własność ,posiada grunt i nie ma wstępu na WZ bo nie zapłacił 200-stu zł. członkowskiego.I ten przepis też jest stworzony na potrzeby kliki spółdzielnianej. Tak więc podsumowując właściciel mieszkania ma mniejsze prawa od nie -właściciela. Napisałem to najprościej jak mogłem bo myślenie nie jest najmocniejszą Waszą stroną.
Mirek, święta racja. Tylko dlatego, że nie wpłaciłem tych dwustu złotych, nie mogłem iść na walne, mimo, iż jestem właścicielem mieszkania w bloku należącym do spółdzielni. Ja nie mogę głosować, bo nie jestem członkiem ale oni mogą bezkarnie wejść do mojej własności i dokonywać przeróbek instalacji gazowej - to chore!!!
Panowie o co te kłótnie. Posłowie przed wyborami znowu wezmą się za ustawy medialne w tym o spółdzielniach wprowadzą zmiany i po spółdzielniach nie będzie śladu. Mieszkańcy dostaną mieszkania i radni będą zadowoleni. A że w naszej 1/5 nie płaci to będzie zmartrwieniem mieszkańców. MWik gdy nie będzie zapłaconej całej faktury zamknie wodę i będziemy chodzić nad Kamiennę myć się.
Za trzy lata wybory nowe. Przecież te odwołania nie mają sensu. Policja 3-6mcy, prokuratura kolejne, sąd? pierwsza instancja 1 rok, druga instancja 1-2 lata , potem powtórnie pierwsza instancja , a potem umorzenie bo będzie już dawno inna rada nadzorcza...
Może czas abyście odzwyczaili się od umorzeń i małej szkodliwości czynu. Jest jeszcze interes społeczny aby tę sprawę wyjaśnić. Jeżeli były fałszowane wybory i podpisy to koledzy mogą próbować pomóc aby tylko nie szli za daleko. A czas? Mamy go dużo.
Po przeczytaniu artykułu GO 29.07 .2013 ,wywiad PANI REDAKTOR RUCIŃSKIEJ z PANIĄ POSEŁ STAROŃ nasuwa się jeden wniosek .Prezesi spółdzielni mieszkaniowych najwyrzszy czas skończyć z ,,szemranymi interesami'' i zacząć się bać ,będzie dym.
P.S.Jeżeli PANI REDAKTOR zdecyduje się kandydować w wyborach za 15 miesięcy będę na NIĄ glosował
A co tam z wyborami? Dalej twierdzą że nie fałszowali?
W związku z decyzją prokuratora jaką dziś otrzymałem proponuję aby :wszyscy pracownicy "umaczni" w wyborach do RN spółdzielni "Krzemionki" zgłosili się do prokuratury, wyjaśnili co i jak i dobrowolnie poddali się karze. Nikt z ze zleceniodawców wam nie pomorze. Ja wam wybaczam gdyż jestem osobą wierzącą.
Jeśli pracownicy spółdzielni "krzemionki" nie wiedzą co to jest poddanie się dobrowolne karze niech się dowiedzą od Pana Casro w USA. Na tym procesie bardzo bogatego kraju zaoszczędzili tylko podatnicy.Na tym polega demokracja.
Dlaczego w Polsce byle jakie dochodzenie ,sprawy sądowe muszą trwać latami i wiąże się to z dużymi kosztami w biednym kraju pogrążonym w kryzysie a bogata Ameryka załatwia to w pół roku. Pan zysk
jak sama nazwa wskazuje liczy na "dmuchane".Niech się liczy z tym że mimo to że jest tzw. prezesem, stać go na wszystko ale też niech pamięta że on i jego poplecznicy za wszystko zapłacą.
Jak wróci Gienek i Slon tow a wam obywatelom wyjaśni.
A oni tobie: chciałeś chamie złoty róg ....
Jedna osoba tu na forum tak nazwała Twoja ekipę, a nie wszystkich mieszkańców i z pewnością nie była pod krawatem :) Ale koloryzujesz.
Panie Duda co Pan na to? Chodziło Panu o te 600 zł.?Gdzie Pana HONOR.
Jak pamiętam to chcieliście aby Mirek kandydował i pokazał wam swoje poparcie. No kandydował tylko nie każcie mu kandydować do rady miasta bo prokurator się załamie.
Wreszcie osobnicy poszli by tam gdzie ich miejsce a przekręty poszły by razem z nimi.