10 tys i więcej długu miałby odpracować - na jakim stanowisku?
A jak zmusisz dłużnika do oddania pieniędzy zarobionych w spółdzielni na czynsz? Spółdzielnia nie ma takiego prawa. Ten gość pewnie ma i inne długi. Do jego pensji ustawi się kolejka, w której Spółdzielnia będzie na końcu.
O założeniu liczników gazowych, w naszych mieszkaniach my właściciele decydujemy. Spółdzielnia nie ma prawa narażać nas, na koszty remontowe, gdyż to my będziemy płacić. Te pieniądze powinny być przeznaczone na ocieplenie budynków, bo bloki stoją ponad 25 lat, i nic spółdzielnia nie zrobiła w tym zakresie. Zastanawiam się, dlaczego spółdzielni zależy na dewastacji mieszkań, i jakie ma udziały w gazowni z tego tytułu. Precz od naszych mieszkań własnościowych! Bo inaczej pójdziemy do sądu. Koniec swawoli, ze strony spółdzielni, i myślenia komunistycznego.
Tosiu a nie mam zamiaru płacić za twoje zużycie. Zrezygnuj, odłącz gaz i kup indukcyjną kuchenkę. Zasada powinna obowiązywać w tych czasach jedna. Każdy niech płaci za siebie. A nie zbiorcze liczniki i podział wg ilości mieszkańców. Ale ja mogę wcale nie zużywać gazu, a ty dużo i będziemy płaciły po tyle samo. Czy to uczciwe?
Sprawa liczników gazowych sprowadza się do odpowiedzi na pytanie:Płacę mniej w czynszu - ale być może też ,,za kogoś " czy płacę więcej - ale tylko za siebie wg. licznika?I ten dylemat powinni rozstrzygnąć sami mieszkańcy.
Idź do sądu, tylko najpierw zapłać czynsz.
Mirek24 a może Ty zostaniesz Prezesem i będziesz pełnił jednocześnie inne funkcje w spółdzielni i w ten sposób zastąpisz wszystkich
Wymiana wspólnego licznika na indywidualne u każdego mieszkańca.
@gość z 17;10 już to przerabialiśmy ,trzeba było słuchać głosu mieszkańców i nie fałszować wyborów. Tyle w temacie. Zarząd zostanie usunięty a samozwańcza RN rozliczona z decyzji których nie ma prawa podejmować. Nie wszystko ulegnie przedawnieniu wierzcie mi.
Głosu mieszkańców? Których? Jedynie słusznych?
"trzeba było słuchać głosu mieszkańców i nie fałszować wyborów"
Czy w lodówce też widzisz RN? Zaczyna mi tu brzydko pachnieć guru jakiejś sekty, normalnie. Głosy mieszkańców.. ale których, bo z tego co wiem to zdania są podzielone (co widać chociażby tu na forum). A Ty, Mireczku, liczniki dostaniesz 3. Na początku, w środku i na końcu rurki.
Kiedy to nastąpi?