Oby do czerwca, na Walnym trzeba porządek w końcu zrobić.
Pan Górczyński to nawet się z nim fotografował nie tak dawno. :))
Ps. A teraz, pokornie, jako że padło ww. nazwisko, poczekam na odwet nowego "zająca", który będzie próbował mnie "zdemaskiwać".:))
Felice321 15:10 - ta religijna poza to twoje alter ego czy naprawdę taka jesteś?
A tak "poza" tym, to jaki masz z tym problem? :))
A na poważnie,.. gdyby była to tylko poza, zapewniam cię, że nie miałyby miejsca w moim życiu ( realnym również...jak chociażby dziś) wszelakie elementy "ostracyzmu" z powodu wiary, wszak:
"Jeżeli was świat nienawidzi, wiedzcie, że Mnie pierwej znienawidził. Gdybyście byli ze świata, świat by was kochał jako swoją własność. Ale ponieważ nie jesteście ze świata, bo Ja was wybrałem sobie ze świata, dlatego was świat nienawidzi." (J 15, 18-19).
Ostracyzm to za duże słowo na tak mało znaczną personę. Nazwałbym to ciekawością badacza.
Mnie osobiście nie obchodzi twoje uczucie szczęścia, nienawidzenia, czy jakiekolwiek inne. Raczej moje zainteresowanie budzi to wrzucanie właściwie wszędzie religijnych wątków i znajdowanie dla nich uzasadnienia.
15:06 - pokora jest cnotą, trzeba się w niej ćwiczyć. Felice 123 nie musi tego robić, bo nie musi przed nikim zginać karku. Pozwalamy Felice 123 być niepokorną.
Pokora w posłusznym przyjmowaniu konsekwencji życia w prawdzie polega tym, o czym mówi prorok Izajasz : "Podałem grzbiet mój bijącym
i policzki moje rwącym Mi brodę.
Nie zasłoniłem mojej twarzy
przed zniewagami i opluciem.
Pan Bóg Mnie wspomaga,
dlatego jestem nieczuły na obelgi,
dlatego uczyniłem twarz moją jak głaz
i wiem, że wstydu nie doznam."
NO WŁAŚNIE O TYM PISAŁEM :) Nawet godzina jedna - 16:08.
Przenieście się na wątek o Felice i trollu, ponieważ nie piszecie na temat. I tam pieśćcie się tyradami nawet do rana. No chyba, że hołdujecie zasadzie, nieważne gdzie, ważne z kim.
Zaczęło się od przypomnienia zdjęcia Prezydenta z osobnikiem w ciemnych okularach, jak dobrze pamiętam. Ta gazeta wie, jak dobrze zrobić Prezydentowi.