To bardzo niepokojące dane. Mowa o informacjach przedstawionych w Strategii Zrównoważonego Rozwoju Powiatu Ostrowieckiego do roku 2030+ która dostępna jest w Biuletynie Informacji Publicznej Starostwa Powiatowego w Ostrowcu Św. Niemal 60 procent uczniów nie zamierza zostawać w powiecie ostrowieckim, maleje liczba mieszkańców, a prognozy demograficzne nie są optymistyczne, z krytyką spotkał się poziom dostępności lekarzy specjalistów w ostrowieckim szpitalu.
To miast dla ludzi szukających stabilizacji.
Było chu..o, jest chu..o, i będzie chu..o.
Dziękuję za uwagę.
Miasto od nowa. Z burmistrzem.
"Najgorzej pod tym względem prezentuje się gmina miejska Ostrowiec Świętokrzyski, gdzie najstarsi mieszkańcy stanowili już 28,79 proc. ogółu " Te dane mówią wszystko o polityce rządzącej tym miastem postkomuny, niezmienne od dekad.
Oddać władzę 40 latkom
A w tych czasach to co to za różnica gdzie się jest?
A zapomniałem że uczniowie. Osoby bez doświadczenia. Bazujące na tym co rodzice powiedzą.
Jak młodzież wyjedzie studiować to znajdą pracę. Gdzie mają wrócić? Pracować w KFC? Naśmiewają się niektórzy ze Starachowic. Ale tam były utworzone strefy ekonomiczne. U nas się nie opłacało. Tak że tego...
Ci to za przyszłość w powiecie ostrowieckim
Jaką prace i za jakie pieniądze proponują pracodawcy?
Nie mowie o mieszkaniach na które nigdy nie zarobią w Ostrowcu
W jakimś innym Ostrowcu chyba żyję. Gdzie tu jest tak źle?
Tym, 40% się jeszcze zmieni.
Tylko 60. Ja myślałem, że z 90
I mają rację
Co w tym temacie robią nasi parlamentarzyści? Oprócz podawania informacji.
to niech jadą do warszawiwi wkrótce 15 minutowego getta, niech ich smażą anteny 5G które będą nawet w studzienkach.
Spadaj głupku.