Jaķ mają z tej wsi nìe wyjeżdżać jak tu miescina zscofana pod każdym względem. Przecież tu nìc się nìe dzieje, żadnych nowych inwestycji jeśli chodzi o miejsca pracy, zarobki najwięcej osób pracuje za najniższą krajową, jakby nìe dziadkowie, rodzice to połowa mieszkała by na ulicy
Pracowałem wszędzie tylko nie w Ostrowcu za wyjątkiem 2 lat. Mam 40. Pracowałem w Warszawie, Bałtowie, Starachowicach. Zarabiam wszędzie, tylko nie tu. Również poza Ostrowcem pracuje moja żona. Radny dwóch kadencji Rady Miasta Marcin Marzec.
W warszawie sama wiocha
Brawo dziękujemy! To dzięki takim osobom jest jak jest 11:06
Bo niby dzięki komu?
Na szczęście są osoby przedsiębiorcze w praktyce, które nawet w tym mieście potrafią sobie radzić mimo narzucanych odgórnie utrudnień.
Chyba nie zrozumiałeś/zrozumiałaś mojej wypowiedzi, a obarczanie mnie tym, że tylu młodych ludzi wyjeżdża z tego miasta jest "lekką" nadinterpretacją. A co do owych przedsiębiorczych osób, to zgoda, ale tylko w odniesieniu do prawdziwych przedsiębiorców, którzy mają własne firmy. Podziwiam i swego czasu wielu pomogłem np. poprzez pozyskanie środków finansowych z UE. Co do "przedsiębiorczych" polityków tu bym mocno polemizował a potrafią sobie radzić tylko dlatego, że są w grupie rządzących. Kilka osób robi dobrą robotę, reszta to zwykli koniunkturaliści i osoby nie posiadające kwalifikacji zawodowych a niekiedy i moralnych do pełnienia powierzonych im zadań.
Skoro jest Pan radnym to znaczy że ma wpływ na to miasto. Większy niż przeciętny mieszkaniec.
Takie słowa to kakanie w swoje gniazdo.
Ale jak to określają: bezradny radny.
Któż może mieć większy wpływ niż ten, który tworzy lokalne prawo? Proszę stanąć przed lustrem.
ŚWIĘTA prawda ale co Ci powiedzą ano nic.Niedlugo wybory i będzie,,Od Nowa a głupi narod omamiony obietnicami pójdzie głosować.I tak wkoło Macieju .Młodzi niech wieją gdzie pieprz rośnie bo tu nie ma dla nich przyszłości.Wlodsrze gdzieś mają bo dbają tylko o swoje tylki i tyle w temacie.
80% mlodych ludzi nie zaglosuje na pis
Tak to wygląda jeśli chodzi o młodych w kraju.
22.39
Wiem dlaczego. Bo nie płacą podatku do 25 lat i do 30 000.00 zł. zarobionej kasy. To są światli ludzie. Oni chcą płacić. Prawdziwy Polak daje pieniądze dla państwa a później nie będzie brać +500.
Młodzi wybiorą swoich
I Ci zbudują im Polskę ich marzeń
Marzenia warto mieć
Wyjadą na szparagi do Niemiec xd
Raczej wyjadą do Niemiec by stać się Niemcami XD
Najszybciej wyludniające się powiaty w Polsce to:
raciborski (województwo śląskie),kłodzki (województwo dolnośląskie),inowrocławski (województwo kujawsko-pomorskie),
ostrowiecki (województwo świętokrzyskie),kędzierzyńsko-kozielski (województwo opolskie).
Brawo panie prezydencie!