Budowa elektrowni atomowej to jakieś 50 - 70 mld zł.
Koszt 500+ 105 mld.
A dzieci jak nie przybywało tak nie przybywa.
Przybywa, rodzą się cały czas. Poza tym, dzieci to przyszłość, warto w nie inwestować. Inne państwa od dawna mają takie programy.
No jak patrze na ich rodzicow to przyszlosci nie widze. Poza tym, tak rodza sie, ale przyrost nadal ujemny. 500+ sie nei sprawdzilo.
Za bardzo uogólniasz 23:06 i przy okazji obrażasz tysiące porządnych rodziców.
Podziękuj tej części, która wyrabia wam taką opinie. To wiadom tak samo jak, że nie wszystkie półki za granicą się puszczają z księciem z Pakistanu, no ale opinia jest jaka jest.
Dla mnie część, o której piszesz to margines. Ktoś, kto ocenia świat na podstawie marginalnych zjawisk nie jest dla mnie żadnym partnerem do dyskusji.
Dla ludzie, którzy nie są w stanie zapewnić dobrego bytu swojemu potomstwu bez pomocy z zewnątrz nie są partnerem do dyskusji, bo dyskutuje tylko z ludźmi ambitnymi. Nieambitni w świecie przyrody po prostu są odrzucani przez stado i umierają.
Piszesz jak potłuczony 11:40. Nie pomyliłem się co do Ciebie. Bye.
Może mierzy swoją miarą?
22.43 jak warto to w nie inwestuj ale nie na koszt podatnika. I co mnie obchodza inne panstwa, ktore zreszta programy socjalne maja z wypracowanego pkb a nie pozyczek
na pewno nie na twój koszt " Dziś, 09:09" mi nie przeszkadza mogę finansować z moich podatków .
Uważasz 09:09, że państwo nie powinno inwestować w swoich obywateli ? Ciekawe podejście. Również płacę podatki i pieniądze na dzieci należą się jak psu buda bo państwo nie tyle mi zabiera. Potem moje dzieci będą pracowały na emerytury takich ignorantów jak Ty.
9.21 na emeryture to sobie sam zapracuje pasozycie, a nie jakies niedorozwiniete bombelki ktore ciagle bola nuszki
Teraz pracujesz na emeryturę innych 10:20. Tak to działa. To między innymi moje dzieci będą kiedyś pracowały na Twoją emeryturę.
https://oko.press/spada-liczba-urodzen/
https://www.google.com/amp/s/bezprawnik.pl/spadek-liczby-urodzen-500-plus/amp/
A piszą coś innego. 22.43
ForumowyIdioto nie da się ujemnego przyrostu odwrócić w ciągu tak krótkiego czasu ale trzeba coś robić żeby nie było gorzej. Na pewno 500 + pomaga w podjęciu decyzji rodzicom, szczególnie tym, którzy już przynajmniej jedno dziecko posiadają. Trzeba być naprawdę idiotą by nie rozumieć takich rzeczy. Myślisz, że wiecznie będziesz żył ?
No jak widać już nie pomaga. Są kraje gdzie przyrost jest dodatni mimo że nie ma 500 + lub panuje bieda.
Należy wymyślec inny mechanizm,żeby zachęcić ludzi do posiadania dzieci.
Powiedz to innym krajom europejskim, gdzie nie takie pieniądze przeznacza się na dzieci. Ty faktycznie jesteś idiotą i to do kwadratu.