Odradzam korzystania z MZK.
Autobusy nie przyjeżdżają na czas.
Kierowcy mają wywalone na rozklad jazdy.
To realne zagrożenie spóźnienia do pracy/szkoły.
Nie wiem czego się spodziewaliście po nowej spółce ale ja nie jestem zawiedziony ponieważ spodziewałem się że to będzie to samo gowno tylko w innym opakowaniu i tak jest więc pretensji nie mam. Teraz te autobusy jeżdżą bo było dofinansowanie z projektu i kilometrowka musi być robiona nawet na pusto chociażby to minimum żeby nikt się nie czepiał, podobnie jest z elektrykami prywatnymi gdy bierzesz na nie dofinansowanie. A więc jeśli skończy się umowa to zobaczycie wtedy jaki cyrk będzie.
Z tymi biletami i metodą doładowań kart to jest idiotyzm totalny parę razy próbowałem się dodzwonić do MZK z pytaniem o to ale tam telefon ciężko podnoszą pewnie waży z tonę albo dwie ta słuchawka.
Na przyszłość radzę bardziej powściągliwie reagować na inwestycje wykonaywane przez urząd miasta gdyz oni sami do końca nie wiedzą co robią i po co tam są.
Nie zgodzę się.
Telefon odbierali za każdym razem, dzwoniłem może z 5 razy. Zero problemu.
Propozycje zmian w rozkładzie uwzględniali, sami nawet dołożyli od siebie utrzymanie autobusu, który w wakacje miał nie jeździć.
Wystarczy konkretnie i grzecznie pisać, a skutek będzie pozytywny.
Pisać do MZK, nie na forum.
Autobusy jakieś powiat kupował? Coś tam jest/było w raporcie o stanie powiatu.
https://samorzad.gov.pl/web/powiat-ostrowiecki/powiat-zaplanowal-zakup-autobusow
19:40
Ty to weź tam zadzwoń powiedz im żeby mi 1 od poniedziałku dali 15 minut wcześniej bo na pierwsze zmiany się nie wyrabiam. Na starym zakładzie jestem 5:50 a jeszcze muszę się przebrać i kawę sobie zrobić. Ty umiesz ciebie słuchają to zagadaj i flaszkę postawię git?
zacznij jeździć w ubraniu roboczym z kawą w termosie i zaoszczędzisz czasu :D
20:01 nie no morda nie da rady, w smarach uwalony cały co mi oczywiście nie przeszkadza ale cały autobus bym tym uwalił.
Mama zawsze mówiła, mimo że człowiek biedny to zawsze ma być czysty i schludnie ubrany i tego się trzymam.
Dzwoniła czy grzecznie pisała?
Nie stawiaj się na pozycji kmiota pukającego do bram dworu.
To spółka miejska, służy miastu.
I to pisanie do nich po prostu działa.
Jak nie zadziała bezpośrednio, to przez zgłoszenia UM.
https://zgloszenia.um.ostrowiec.pl/zgloszenia
Skoro Ostrowiec jest zielony to dlaczego autobusy są czerwone?
Ostrowiec jest zielony, bo MEC nie pali w piecu czarnym węglem tylko zielonym ekologicznym wodorem, pozyskiwanym przy użyciu energii z fotowoltaiki.