co gotujecie dzisiaj na obiad może ktoś ma jakiś pomysł na coś dobrego. ciężko z tym gotowaniem
Zapytaj Felki. Ona ma wszystkie przepisy na egzotyczne obiady, choć sama nie ma czasu gotować, bo jak kiedyś pisała "od gotowania nie zaczęła i na gotowaniu nie skończy", ale teoretycznym autorytetem kulinarnym jest i nie da się temu zaprzeczyć. Podobnie, jak matką wychowującą dzieci, choć zawsze miała swoich ludzi od tego.
Kasza gryczana, bitki z karkówki i surówka z kiszonej kapusty z marchewka, porem i jabłkiem z dodatkiem czarnuszki i oleju lnianego oraz odrobiny cukru. Smaczne.
Bardzo smaczne danie i takie typowo polskie,tylko nie rozumiem czemu wyrażane z taką drwiną.Panuje dziwna moda na wyszydzanie wszystkiego co polskie a my tak łatwo się temu poddajemy, czy to są kompleksy? Kiedy stoję w markecie do kasy ludzie w koszykach mają przeważnie: awokado,krewetki, bataty, melony,myślę że chętnie zjedliby u mamy pierogi i ten wyśmiany przez gościa z godz.11:48 pyszny barszcz z ziemniakami,ale chcą zadać szyku,tylko po co?
Zawsze powrót do korzeni jest wspominany z sentymentem. Znam panią, która w czerwcu chwaliła się, że podaje swojej rodzinie na obiad stare ziemniaki ze zsiadłym mlekiem, bo tradycja nakazywała zjadać wszystko z kopczyka.
Gosciu 12:14 nie chodzi o to , ze tradycja nakazywała zjadac wszystko z kopczyka, ale o to , ze ziemniaki z zsiadłym mlekiem są po prosu pyszne.I dla mnie nie ma znaczenia czy to ziemniaki młode, czy stare.
15:43. Lubisz też stare ziemniaki w czerwcu, bo o takich pisał gość z 12:14. Wiesz jak takie ziemniaki smakują i wyglądają.
placki ziemniaczane z sosem i Burakiem :)
Ziemniaczki ze skwarkami i białym barszczem plus jajeczko i biała kiełbaska gotowałam w ubiegłym tygodniu. Dwa dni jedliśmy.
Szczaw świeży rośnie, zupa szczawiowa z jajkiem i groszkiem ptysiowym
My jemy łobiady co dzinnie u anioła koło urzedu miasta. Bez roboty . A co - należy sie
Kapusniaku ze słodkiej kapusty ugotowałam na wczorajszym sosie z łopatki. Zostało mi , wiec jak znalazł . Ziemniaki do tego i okrasa. Wczoraj robiłam krokiety z kapustą kiszona i miesem z rosołu. Do tego był barszczyk czerwony z Winiar. Jutro mam w planie kluski sląskie nadziewane mięsem, bo robiłam juz kiedys i bardzo moim w domu smakowały. Ze słoninką.
ja dziś ugotowałem kilogram mrożonych pierogów z biedronki i odcedziłem na durszlak. Nie było lekko,zajęło mi to całe pół godziny