Gdzie tutaj zasługa PIS? bo jakoś nie widzę. Do UE weszliśmy przed PIS. Drogi umożliwiające Polakom szybki wyjazd z kraju za pracą to też nie zasługa PIS. Wzrost gospodarczy i prawie bezstratny kryzys po 2008 to też nie zasługa Pis. Pis przyszedł już na gotowe. I co zrobił? Rozpieprzył kilka dochodowych firm, zwiększył inflacje i jeszcze dowala się do prywatnego życia Polaków. Także nie ma żadnym danych, który by popierały te twoje bzdury. Wyłącz czasami TV, bo są za to dowody, że używanie mózgu odradza a nawet niweluje chorobę Alzheimera.
A ja napisałem, że PIS nic nie zrobił. Jako, że jestem zarówno pracownikiem jak i pracodawcą to mogę powiedzieć, że nawet za pisu jest więcej kłód rzucanych pod nogi dla takich jak ja. Oczywiście nie znaczy, że popieram PO. Nienawidzę jedynych i drugich. Po prostu mam awersje na nieudaczników.
"Uzasadnienie wniosku o samorozwiązanie Sejmu autorstwa SLD nie było miłą lekturą dla Prawa i Sprawiedliwości. W przerywanej niezbyt silnymi brawami (głównie z lewej strony sali) ciszy Szmajdziński wystawił druzgocącą ocenę PiS. Choć nie tylko - oberwali także koalicjanci za "współodpowiedzialność za permanentny kryzys, kompromitację i zniszczenie życia publicznego".
PiSowi dostało się także za autorytaryzm, "branie za twarz" opozycji i obywateli, "zmasakrowanie" polskiej pozycji międzynarodowej, klerykalizm, "chodzenie na pasku" o. Tadeusza Rydzyka oraz za pogardę dla prawa, "prowokacje, insynuacje, pyskówki i wyzwiska". - Czas przerwać pasmo szaleństw rządu Jarosława Kaczyńskiego. To prostytuuje życie publiczne."
sejm-podjal-uchwale-o-skroceniu-kadencji-ra33578-3684318
Kiedys na Kukiz. Teraz na nikogo, bo nie było nic wartego uwagi. Kukiz'15 jawił się reformami, ale niestety, żeby coś zrobić w betonie to trzeba mieć większość, a większość to tylko widzi Pis i PO.
20;55 Tylko jeden przykład
Wielu pracowało za 5-8 zł za godzinę
Zgodzę się z Panem , że każda władza winna popierać wszystko co polskie . Również polskich pracodawców , którzy tworzą miejsca pracy płacąc podatki w Polsce
Wiem , że wiele rozwiązań nadal sprzyja ,obcym" np. w handlu
Pisałem w czasie przeszłym.Wsxystko się zmienia ,Niestety na gorsze.Przyczyn jest wiele
Destrukcja państwa trwa min.za sprawą opozycji i sił zewnętrznych
Nie usprawiedliwiam błędów rządu (bo są)
Drogi Emerycie.Dołujące jest to,że młodzi ludzie,którym rząd PIS zlikwidował podatek dochodowy krzyczą coś o je..u.Wstyd i głupota.Pasowałoby tak prewencyjnie cofnąć decyzję na rok.
Zlikwidował im dochodowy, ale w zamiast wprowadził im wyższe opłata. Z czego mieliby być wdzięczni? PIS zamiast tych pierdół, które nic nie wnoszą (jak tańsza musztarda) powinien zrobić coś konkretnie, a nie mydlić oczy.
22;18 młodzi często,, błądzą""taki jest urok młodości.Sa też sprytnie manipulowani
wiesz że dzwonią Emerycie ale jeszcze ciągle nie wiesz w którym kosciele. nie ma opozycji, są dogadani od lat
22;19 do Foliarza
Wiem sporo . Kościołów jest dużo i dzwony różnie dzwonią .
Tak też jest może z PiS i PO/KO. Dzwonią różnie ale KTOŚ ciągnie za sznur
Sądzę ,że się rozumiemy
Mimo wszystko nie wszystko jest spiskiem
Pozdrawiam i Zdrowia życzę
Nigdy nie twierdziłem że WSZYSTKO jest spiskiem, nie wiem skąd taka Twoja teza i w ogóle co to jest to wszystko wg. Ciebie? Potrzebujemy szybko WIR - Demokracji bezpośredniej ale o tym nawet Konfederacja nie chce słyszeć musimy to zrobić sami można już dołączać.
22;38 Jesteś Foliarz idealistą?Niestety jesteśmy zbyt podzieleni.Na tą chwilę żadne,,,zjednoczenie"" nie jest możliwe
Żaden ruch tego nie uczyni
20:55, jeśli nie jesteś vatowianinem-przekrętaczem, to możesz tak uważać. Nieświadomość czasem służy zdrowiu.
O to chodzi od początku plandemii, wybić starych żeby nikt już nie pamiętał jak kiedyś wygladało życie.