Emeryci myslą inaczej, ale ty możesz sobie tu upuścić ....
Lepiej byłoby gdyby ten „rozdawny” premier wyszedł z inicjatywa „zero podatku od emerytur”. Przecież ci ludzie przez całe życie zawodowe płacili podatek od swoich wynagrodzeń. Ale ten premier tego nie zrobi bo zdaje sobie sprawę, ze budżet jest w stanie katastrofalnym.
Jakoś nie przypominam sobie, abyśmy za PO jako emeryci jedli szczaw i mirabelki. Teraz idę na zakupy do sklepu z 50 złotówką i ni w koszyku, ni na obiad zrobione zakupy czy środki czystości. Żyję trochę i nigdy tak pieniądze nie topniały jak teraz, bo wtedy pomimo, że nie było 13. czy 14. emerytury udało się coś niecoś odłożyć, a teraz nawet nie ma o tym mowy.
A Wy młodzi nie cieszcie się za bardzo, bo czekają Was głodowe emerytury, tylko teraz nie zdajecie sobie z tego sprawy, ale taka będzie prawda.
11:18 - doskonale wiem jaki jest kolejny czynnik wpływający na wskaźnik waloryzacji, tylko celowo nie podawałem, aby nie denerwować większości ludzi, bo zwykli, szeregowi pracownicy rzadko z tego przywileju korzystają, którym to czynnikiem jest: realny wzrost przeciętnego wynagrodzenia w roku poprzedzającym daną waloryzację. A na ten realny wzrost wynagrodzeń chyba wszyscy wiemy kto ma wpływ: kto ma plecy, dobrą państwową posadkę, dobrze postawioną osobę w rodzinie... itd., itd...
Widać, że nie jesteś emerytem 09:02, a już na pewno nie byłeś nim gdy rządziło PO-PSL. Nie pisałbyś takich bzdur.
Już niedługo nie będzie podatku od emerytur 09:09 bo wzrośnie kwota wolna od podatku do 30 tysięcy. Jeszcze w marcu rząd ma to ogłosić więc cierpliwości. Rząd PIS bardzo dobrze działa, opozycja może tylko pomarzyć o powrocie do władzy.
po ile dadzą?
Jak źle, to niech wraca PO, głosujcie na nich.
Bzdury wypisujesz 15:12.
Dopóki nie pojawi się lepsza alternatywa PIS będzie rządził jeszcze długo 17:44. Na dzień dzisiejszy takiej alternatywy nie ma.
Jeszcze niedawno domagaliście się podniesienia kwoty wolnej od podatku 13:14. Teraz, gdy rząd to zapowiada - narzekacie. Takim ludziom nie da się dogodzić.
Mówisz o sobie chyba 13:24. Ja widzę u siebie kolosalną różnicę na plus.
Niech Ci Twoi mentorzy z PO, PSL i SLD wypłacą te utracone zyski bo to przez nich nic nie brałeś 12:56.