...a wystarczyłoby nie kraść i pieniądze by się znalazły.
Jeszcze niedawno domagaliście się podniesienia kwoty wolnej od podatku 13:14. Teraz, gdy rząd to zapowiada - narzekacie. Takim ludziom nie da się dogodzić.
Widać, że nie jesteś emerytem 09:02, a już na pewno nie byłeś nim gdy rządziło PO-PSL. Nie pisałbyś takich bzdur.
12:44 - a Ty pewnie wiesz najlepiej i za chwilę napiszesz, że w tamtych czasach emeryci jedli tylko szczaw i mirabelki. Dużo ludzi woli tamte czasy, a Was otumaniają i dlatego macie spaczone myślenie. Zaczniecie myśleć jak Wasza przyszła emerytura nie wystarczy Wam na przeżycie, a dzieci nie będą miały z czego pomóc. Z żalem będziecie wspominać dobrą zmianę, bo nie umiecie tymczasem myśleć przyszłościowo i to każdy trzeźwo myślący ekonomista Wam to powie, bo nie sztuką jest przejeść teraz wszystko nie myśląc co będzie za 10-20 lat, kiedy to Wasze dzieci będą musiały spłacać zadłużenie.
dziadek chyba nigdy nie brał pożyczki9 w providencie :D
12:44 - wszystkowiedzący ekonomista za 3 grosze się znalazł. W takim razie podziel się swoją wiedzą, poczytamy - cha, cha, cha!!!
wzrost cen jest czesto naturalny niezaleznie od opcji rzadzacej.Czynniki wew i zewnetrzne
14:06 - tak bardzo naturalny proces (nie ośmieszaj się), a nie pomyślałeś, że handel narzuca wyższe ceny, bo rząd wprowadza coraz to nowe podatki. Cofnij się i poczytaj chociażby na tym forum, ile to zostało od 2016 roku wprowadzonych nowych podatków, nie mających uzasadnienia. Chyba, że jedyne uzasadnienie to, aby nimi pokryć obietnice wyborcze. Każdy to widzi i o tym wie!
15;12 głosuj gościu na PO to obniżą podatki
Ja tak zrobię
Jak źle, to niech wraca PO, głosujcie na nich.
15:19 i 15:29 - nie musisz nikomu podpowiadać na kogo ma głosować i wskazywać aby głosował na PO, bo mądrzy, wykształceni i inteligentni ludzie wiedzieli i będą wiedzieć na kogo głosować, a że większość takich wyjechała z kraju by żyć lepiej, to teraz mamy to co mamy.
mój brat dostał 11 zł podwyżki emerytury
Srogo. Szybko mu się to rozejdzie przy tym wyższych cenach. Gdybym ja miał tylko nadmiarowych pieniędzy to bym sobie życie ułożył :)
Nie ma takich podwyżek
Ściema
Nie ma takich podwyżek wcale, czy nie ma tak niskich? Mój ojciec dostał 70 zł więcej, więc to 11zl pachnie ściema, chyba że to od najniższej.
My tu się spieramy, a drożyzna szaleje