Centrum Informacyjne Rządu w komunikacie zapewniło, że dalsze działania będą dostosowane do aktualnej sytuacji.
“Wprowadzamy nowe zasady bezpieczeństwa. Zasady ze strefy żółtej zostają rozciągnięte na cały kraj. Jesteśmy mądrzejsi o doświadczenia z ostatnich miesięcy. Zwiększamy liczbę łóżek w szpitalach, a także usprawniamy proces koordynacji przepływu pacjentów pomiędzy placówkami. Dodatkowo, w każdym województwie powstanie szpital koordynacyjny, a w nim dodatkowe stanowiska intensywnej terapii dla pacjentów zarażonych koronawirusem” – czytamy w komunikacie.
Zmiany wejdą w życie od 10 października.
Wśród najważniejszych zasad wymieniono obowiązek zakrywania nosa i ust w całym kraju w przestrzeni publicznej – w sklepie, autobusie, na ulicy. Zwolnione z tego obowiązku będą jedynie osoby, które posiadają zaświadczenie lekarskie lub dokument, który potwierdza niepełnosprawność.
I dobrze tych co bez maseczek karać i to wysokimi karami.
Mogą mnie cmoknac. Nie chodzę w masce o nie mam zamiaru zakładać
Dokładnie. Niech zaczną się prawidłowo odżywiać, a nie będą utrudniać życie normalny ludziom.
Ja uszyję sobie maseczkę z firanki
w necie jacy to wszyscy mądrzy pod respiratorem sobie ulżysz.
Jak podłączą.
21 32 pod respiratorem ? hym to szumowski już załatwił te respiratory?
Jakim respiratorem 22:32, tym od Szumowskiego?
W folię bąbelkową będą zawijać.
Z pewnościa cię cmokną .... po kieszeni 21:29. Czym idioto chcesz zaimponować ? Jaki ty jesteś obywatel? Ty jestes zwykły PODŁY CHAM I BYDLAK, który nie ma odrobiny szacunku dla innych ludzi w sytuacji, kiedy chodzi o ich zdrowie a nawet życie.
cham i bydlak to cię trącał a idiota patrzył na to
Czyli Kaczor i te jego przydupasy są upośledzeni umysłowo, bo nie przestrzegają przepisów.
I maski ich nie obowiązują.
I ten niemianowany minister covid Czarnek co cały oddział w szpitalu zaraził
Ale to było do przewidzenia, pycha i arogancja tak się kończą. Wziął przykład z pisowskich przełożonych i się skończyło tragedią.
Zaraził i w dodatku nic nie dającej maski nie założył.To łobuz dopiero.