Jestem wyjątkowo zdziwiona tym co ma miejsce w szkole 5. Dzieci klas 3 w ramach odpracowania środy ( zajęcia odwołane z powodu braku wody ) spędzają sobotę w kościele. Przygotowują się do rocznicy komunii. A później na lekcjach religii będą miały zajęcia z polskiego, matematyki itp? Egzamin klas 6 wypał żenująco na tle innych szkół w mieście i okolicy, a tu takie decyzje dyrekcji!? Czy ktoś kontroluje takie działania?
Jako matka chyba możesz zgłosić sprzeciw! Jak będzie was więcej to dyrekcja zmieni zdanie.
A jak moje dziecko miało już rocznicę komunii ( w parafii Św. Michała) to co będzie robiło - też siedziało w kościele??
Znów mamusie przesadzają,boi się Pani że dziecko spędzi trochę czasu w kościele na przygotowaniu do rocznicy ,nic mu się nie stanie,bo niektóre z tych dzieci były rok temu w kościele to sobie przypomną co i jak.Przecież nie musi Pani wysyłać dziecka i będzie po problemie.
dokładnie! a poza tym to jeśli się do tej pory nie nauczyło to już za późno. Teraz do końca roku na pewno już wiele wiedzy nie nabędzie. A tak w ogóle to trochę pochopnie postąpili z tym odwoływaniem zajęć bo jak wiemy brak wody był prawie nie odczuwalny więc....ale skoro już się stało to wiadome jest że każde odrabianie zajęć w soboty = wyjście do kina, wycieczka lub tak jak w tym przypadku w kościele myślę że trzeba włączyć na luz miła pani i aż tak się nie przejmować.
cóż, religia staje się najważniejszym przedmiotem w tej szkole
Jest Pani słabo poinformowana, w szkole nr 5 zajęcia są odpracowywane we wszystkich klasach zgodnie z planem. Słaby informator i za duża chęć wywołania fermentu - może będzie stać Panią na słowo przepraszam.
starsze klasy były w szkole -np.5 klasa mojego syna
Jedni sobie coś zorganizowali inni nie, korona Wam z głowy spadła, że dzieci musieliście zaprowadzić do szkoły w sobotę?
Nikt juz tego nie kontroluje w tym kraju. Ale mozemy byc dumni bo mamy najwiekszego Jezuska na swiecie. Alleluja i do przodu jak mawia ojciec dyrektor