Czy w tym mieście nie funkcjonuje coś takiego jak odśnieżanie chodników? Nie pytam złośliwie. Jestem nowy w tym mieście, mieszkałem w kilku innych miastach i czegoś takiego nigdy nie widziałem. Rozumiem, że ciągle pada i zasypuje, ale nie widziałem ani jednego odśnieżonego chodnika w tym mieście. Ogrody, słoneczko, Kopernika, polna wszystko zasypane nawet przy przejściach dla pieszych. Przyznam, że jestem w szoku bo to nie jest jakaś mała wioska.
Jest niedziela niehandlowa. Każdy chce odpocząć po tygodniu roboty, spędzić czas z rodzina. Może nawet pójść do kościoła.
Poczekaj do jutra.
Jeśli służby drogowe chcą się nazywać służbami, to nie ma dla nich weekendów.
Służba działa 24h.
na Rosochach pięknie wszystkie chodniki odśnieżone, od razu widać, że nowy Zarząd działa bez zastrzeżeń, brawo, czekamy na podwyżki czynszu.
Do 13:40 wczoraj nie była niedziela i było to samo. Poza tym takie rzeczy robi się co dzień, co z tego, że jest niedziela. Co to za idiotyczny argument ?
Piesi w Ostrowcu to intruzi. Ciekawe, czy ktoś władz miasta próbował dojść do przejścia dla pieszych? Dzieci i starsi nie mają szansy przedostać się przez zwały śniegu.
jak jest zima to musi być śnieg , większość z was to chyba nie pamięta albo nie wie jak wyglądała zima przed laty
Ale nie było takiego natężenia ruchu aut i pieszych. Na ulicach było więcej furmanek niż samochodów a piesi przy takiej pogodzie najczęściej siedzieli w czterech swoich ścianach.
W niedzielę trzeciego grudnia wieczorem jeździł spychać w okolicach Biedronki i spółdzielni.
ZUM tez nic nie odśnieżył. Płaci sie im za dzierżawę terenu i tam maja w obowiązku odśnieżać, ale gdzie tam. Tylko podwyższać cenę za m2 potrafią. DO wiosny i pogonić ich.
13:25. Ty to tak zależnie od tematyki wątku - albo mieszkasz tu od pokoleń i alarmujesz, że Ostrowiec tak się wyludnił, że już nie ma nikogo na ulicach, bo wszyscy stąd wyjechali z uwagi na złe zarządzanie miastem, albo dopiero co się tu przeprowadziłeś(nie wiadomo po co, jak wszyscy stąd wyjeżdżają) i też alarmujesz, bo znowu stwierdziłeś jakiś kataklizm z winy zarządzających. Ciekawi mnie też, jak ty to zrobiłeś, że aż tyle osiedli obleciałeś w porze, gdy normalni ludzie siedzą przy niedzielnych obiadach? Jeździłeś w ramach audytu, spacerowałeś dla zdrowotności, a może pomyliłeś Ostrowiec ze swoją wioską, z której się niedawno przeprowadziłeś i stąd ten szok?
14:06 o czym ty mówisz? Nie zakładałem żadnego wątku, że Ostrowiec się wyludnił... Chyba mnie z kimś pomyliłeś
Niekoniecznie trzeba zakładać wątek, żeby się wypowiedzieć na forum. "Światowcu"(mieszkałem w kilku innych miastach) szybko się zorientowałeś i w nazwach osiedli i w zasadach funkcjonowania forum(jak założyć wątek, a nawet wiesz, jak czytać wpisy wyczekujące i na nie odpisać. Podziwiać, podziwiać, bo przecież od niedawna tu mieszkasz:))) Szybko się uczysz, bo działasz jakbyś znał to forum od lat hahahaha
Zum odśnieżył. Zepchnął śnieg z ulic na chodniki i przejścia dla pieszych.Na Sienkiewicza nie ma dostępu do przejść do pasów.Skrzyżowania są dla pieszych nie do przebycia.