Dziś przeczytałem niesamowite ogłoszenie o pracę. Zastanawia mnie poziom jego głupoty.
Zatrudnię szkoleniowca z obsługi tablic interaktywnych
Wymagani
- wykształcenie wyższe
- minimum 5 letnie doświadczenie w prowadzeniu zajęć z technologii informacyjnych /multimediów
- umiejętność obsługi oraz oprogramowania tablic interaktywnych
- prawo jazdy kat. B
- dysponuje samochodem osobowym
I teraz najlepsze....
Mile widziane:
- Status ucznia lub studenta
Minimum 5 lat doświadczenia i status ucznia. Zapomnieli dopisać jeszcze, że wiek do 21 lat, miła aparycja, chodzenie na linie i umiejętność segregacji jagód.
Nasza pomyłka w edycji ogłoszenia :)
Na stronie jest poprawna wersja:
http://www.serwiskadr.pl/oferty-pracy.html
Jak można zauważyć - po dacie dodania ogłoszenia - wersja na naszej stronie jest bez błędu.
Czasem pośpiech skutkuje takimi właśnie rodzynkami.
Ale przynajmniej podnieśliśmy Wam poziom endorfin :)
Oj tam oj tam, "mile widziane" - czyli nie jest wymagane. Czepiasz się :P Tak czy siak ogłoszenie z taką linijkę i wymaganiami jak powyżej jest absurdalne, bo jedno przeczy drugiemu.
Zatrudnie 20 letnią kobietę z 30 letnim stażem :)
Na krakowskich ogłoszeniach o pracę takie ogłoszenia "ze zdjęciem całek sylwetki" pojawiają sie codziennie. Tzw. bardzo osobiste asystentki z pensją 5000 zł.
Doświadczenie doświadczeniem, ale jak znaleźć ucznia z wyższym wykształceniem ? :)
jak to jak znalezc - po licencjacie masz juz wyzsze, robiac magisterke jestes dalej uczniem - proste
Ale nadal potrzeba min. 5 lat doświadczenia w prowadzeniu szkoleń. Zastanówmy się, gdzie można zatem uzyskać po licencjacie 5 lat doświadczenia w takim kierunku, skoro wszyscy wymagają doświadczenia hmmm....
Nie, nie w wprowadzeniu szkoleń. 5 lat doświadczenia na stanowisku informatyka lub nauczyciela przedmiotów informatycznych. No to jak ktoś po licencjacie i w trakcie magisterki ma takie doświadczenie no to czapka z głowy. Przypomina mi się żart: szukam do pracy 25 latka z 10 letnim doświadczeniem i znajomością 3 języków.