im więcej będzie pomp ciepła tym droższy będzie glikol nie oszczędzisz ,ale natura przychodzi z pomocą zimy są coraz cieplejsze :):)
Kupiłem nowy piec na pellet za 10000 zł.Dostępność tego paliwa jest bardzo dużo-lesistość Polski to 30%.Oczywiście pellet też drożeje,ale nie tyle co gaz.Instalacja gazowa jak u mnie
gdzie nie ma sieci jest droższa-musi być butla,certyfikaty,chore umowy z dostawcami.Ostatnio Putin szaleje i ceny gazu na pewno będą coraz wyższe.
10,54 nie czytasz uważnie.
Czytam uważnie i wiem,że ogrzewanie piecem na pellet jest tańsze,niż ogrzewanie gazem.
To podaj konkrety,. ile m2 ogrzewasz. jak ocieplony dom, jakie okna i ile tego pelletu spalileś od początku okresu grzewczego. No i jakie masz temp w domu?
Poczytaj w internecie,bo ja nie mam zamiaru ci tłumaczyć.Pewnie napiszesz,że ludzie piszą bzdury xD
Pellet lepszy, daje wolność. Jak ktoś jeszcze ma kawałek działki to może mieć swoje drewno i nawet zrobić sobie małą linie produkcyjną do pelletu za grosze.
Żeby napić się piwa nie będę kupował browaru. Jak stać mnie na piec za10000 to i na opał też. Jesteście śmieszni.
Zgadza się,bo nie jesteś ograniczony jakimiś umowami z dostawcami,że masz wziąźć od nich jakąś ilość gazu a gdy się go nie potrzebuje.
Właśnie że jestem bo ogrzewam gazem.
Kupujecie piece za kilkanaście tysięcy jakby na zimy tysiąclecia, a za oknem +5 i wszystko wskazuje na to, że co roku będzie coraz cieplej.
Starej też 6 metrowego SUVa kupisz, żeby do biedronki jeździła?
A co? Może mi zabronisz?
Nie, skoro masz kompleks małego .. to kupuj.
dlaczego o "kompleksie małego" mówią tylko osoby, które same mają ów kompleks ?
Twoja stara nie narzeka...
czyli i do tego wątku trafił w końcu "mały pindol" ze swoim ulubionym tekstem o "starej".
Czyli jak facet kupuje, żonie samochód, tą ją zdradza lub ma małego. Fajna teoria, ale coś w tym jest.