Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Opieka dla starszej osoby

Ilość postów: 48 | Odsłon: 2481 | Najnowszy post
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Opieka dla starszej osoby”.
  • Opieka dla starszej osoby

Potrzebuję sprawdzonej osoby do opieki osoby leżącej, oczywiście odpłatnie.

Gość_Teresa
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Opieka dla starszej osoby

O patrz... Odpłatnie. Tego jeszcze nie było, żeby za ciężką pracę proponowali zapłatę.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Piszę odpłatnie dlatego żeby nikt nie pomyślał że za darmo. Wiem że opieka nad osobą leżącą to jest ciężka praca .A ironiczne odpowiedzi proszę zachować dla siebie.

Gość_Teresa
        Zgłoś
        Odpowiedz

To jest forum, gdzie każdy może się wypowiedzieć, droga Pani. Uwaga nie była tylko ironiczna, była rozsądna.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Chcesz się zatrudnić, to pytaj za ile, a jeśli chciałeś się tylko popisać pseudo dowcipem, to na przyszłość daj sobie spokój, bo cienki jesteś.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Odp.: Opieka dla starszej osoby

Rozsądny człowiek wie co znaczy odpłatnie i wie że nawet na forum można obrazić drugiego człowieka. Szczególnie jeżeli chodzi o opiekę dla leżącej osoby.

Gość_Teresa
            Zgłoś
            Odpowiedz

Tereso, zapytaj może w MOPSie. Wiem, że w niektórych miastach MOPSy mają podpisane umowy z osobami świadczącymi opiekę nad chorymi. Do opieki nad osobą leżącą nie można zatrudniać przypadkowej osoby. Powodzenia.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Wiem , dlatego szukam na forum . MOPS jest jeden raz dziennie 5 dni w tygodniu ,a mnie chodzi przez cały tydzień. Szukam osoby sprawdzonej nie z przypadku. Osoby która zna się na swojej pracy . Wiem że będzie trudno ,ale muszę próbować.

Gość_Teresa
                Zgłoś
                Odpowiedz

Nie masz jakiejś znajomej pielęgniarki na emeryturze? Czasem panie czują się na siłach i chcą sobie dorobić. To byłoby najlepsze. Popytaj po znajomych, a może w Szpitalu?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Szukam osoby odpowiedzialnej SPOKOJNEJ, która nie będzie posługiwała się przy chorym inwektywami, która nie będzie wrzeszczała nad łóżkiem chorego. Wiem że będzie trudno , ale muszę próbować. Dziękuję za wsparcie.

Gość_Teresa
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Odp.: Opieka dla starszej osoby

To był sarkazm. Nikogo nie zamierzałam obrazić. Niestety wielu ludzi szuka kogoś do opieki nad rodzicami. Jak się dzwoni to chcą kogoś na 3 godziny dziennie i jeszcze za 10/h. Tak więc ten tego. Warto by od razu napisać nr kontaktowy bądź stawkę. Niby jak się kontaktować?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Daje Pani ogłoszenie o pracę i pisze o swoich wymaganiach. Normalna sprawa. Tyle, że sensowne ogłoszenia o pracę zawierają też informacje o wymiarze czasu pracy, rodzaju umowy, czasem stawce. Oszczędzi Pani czasu i sobie, i zgłaszającym się, jeżeli poda jak najwiecej informacji o wymaganiach i o warunkach pracy. Pisze Pani, że praca ma być „przez cały tydzień” - czyli ile? 40 godzin po 8 godzin dziennie od poniedziałku do piątku, czy 7 dni w tygodniu?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Wszystko do uzgodnienia. Toaleta rano i wieczorem , czyli ok 1godziny dziennie. pół godziny rano ,pół godziny wieczorem. Chciałabym 7 dni w tygodniu. Zaznaczam osoba spokojna która nie używa słów niecenzuralnych. Miałam złe doświadczenia z poprzednią opiekunką.

Gość_Teresa
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Znajoma opiekuje się taką osobą I z tego co wiem to śpi u tej osoby plus 3500 za miesiąc

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

3500 za opiekę całodobowo. Mnie nie potrzeba nikogo do spania, tylko do zrobienia toalety osobie leżącej. Rano i wieczorem

Gość_Teresa
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Toaleta osoby leżącej rano i wieczorem po pół godziny? Dobry żart. Może stawka 20zł i dojazd na własny koszt. Paniusia podwinie rękawy i zajmie się chorym/ą sama.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Dokładnie

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

To zdaje się raczej opcja dla osoby, która mieszka blisko Pani. Przyjeżdżać rano na pół godziny i później jeszcze wieczorem znowu na tylko pół godziny. No i jeszcze codziennie, zarobek pewnie mały, a zobowiązanie i dyspozycyjność spore. Nie wiem, czy podany przez Panią wymiar czasu nie jest niedoszacowany. Sugeruję wywiesić ogłoszenie, może w lokalnym sklepie byłaby taka możliwość?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -