Polecam dr.Kurka wspaniały lekarz i bardzo przyjemny wszystko dokładnie wytłumaczy.
Nie polecam tylko lekarzy z Krasnala.Pzez nich duzo sie wycierpialam.Oni zwracajauwage tylko na objawy,a nie interesuje ich przyczyna.Nigdy nie badali mi kolana,a to ,oprocz RTG i innych badan jest bardzo wazne.
Kiedyś przyjmował chirurg w Krasnalu na pierwszym piętrze. Kazał nasączać wacik antybiotykiem i przykładać do zropiałej rany potrepanacyjnej kilka razy dziennie. Pielęgniarka albo jakaś pomoc medyczna tam pracująca też nie lepsza, bo aprobowała i wykonywała polecenia tego lekarza. Może uczyła się zawodu dopiero ? Nie pamiętam nazwiska, ale facet zrobił fuszerke i opóźnił właściwe leczenie, zresztą nie tylko on, bo i ostrowiecki szpital też w tej materii nie lepszy! Antybiotyk jaki wypisano mi w Krasnalu to kilka opakowań Gentamycyny - w szklanych ampułkach - Gentamycyna Krk , 10 ampułek po 2 ml (podanie domięśniowe i dozylne) Ale tym antybiotykiem można uszkodzi pacjentowi słuch - pisze o tym w ulotce!
Przyjmował w Krasnalu bodaj tylko przez 2 godziny i tylko 1 dzień w tygodniu z tego co pamiętam też na górze Pan lekarz Burda, który specjalizuje się m.in. w leczeniu trudno gojących się ran i pozytywne opinie później słyszałem odnosnie jego praktyki lekarskiej. Pan Burda od razu powiedział, że poprzednie leczenie było nieprawidłowe i dał skierowanie na operacje - wycięcie ropiejącej rany. Powiedział, że przecież mogło dojść do zakażenia kości, to co takie przykłądanie z zewnątrz do rany antybiotyku pomoże ? Nawet każdy głupi to zrozumie, czy ktośkto nie jest lekarzem np. ja :)
Ciężko normalnemu człowiekowi zrozumieć, jak można w taki sposób wykonywać swój zawód, tymbardziej jeśli pracuje się w nim wiele lat!
Opisana sytuacja miała miejsce na początku roku 2016.
Kto wtedy był kierownikiem usług opiekunczych w MOPS ?
Dwie panie tam pracowały: Pani Indyka oraz Pani Witek.
Lekarz Jerzy Borowiec | Data uzyskania uprawnień: 1983-10-08
Członek Świętokrzyskiej Izby Lekarskiej w Kielcach
Specjalizacje:
- Anestezjologia i intensywna terapia st. I (1987-04-13, Wydział Zdrowia i Opieki Społecznej w Kielcach)
- Ortopedia i traumatologia st. I (1990-04-10, Wydział Zdrowia i Opieki Społecznej w Warszawie)
- Ortopedia i traumatologia st. II (1994-11-17, Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego w Warszawie)
Prywatnie to chyba każdy bywa "na ranę przyłóż". Warto też wprowadzić nową zasadę do wizyt (innowacje), czyli: Nic Pan (Pani) nie zrobił(a), więc nic Pan (Pani) nie zarobił(a). To chyba byłoby uczciwe :)
Jeśli chodzi o odpowiedź na pytanie z wpisu powyżej, to jej nie udzielę, gdyż nie mam żadnej wiedzy w tej materii.
Mógłbym pewnie też wytłumaczyć jak miałoby to działaćw praktyce, ale to musiałbym się nad tym dłużej zastanowić. Na podobnej zasadzie pracują różni przedstawiciele handlowi: mają podstawę wynagrodzenia + prowizja od efektów pracy....