Wiem, ze takich wątków było kilka, ale muszę to opisać bo mnie rozerwie chyba.
Ojciec lat 65, po 2 zawałach, nadciśnienie, choroba wieńcowa lV stopnia, skierowanie na oddział kardiologiczny. Dziś od godziny 7.30 rano czekał na izbie przyjęć z ciśnieniem 200/140, bez picia, jedzenie i jakiejkolwiek informacji. Ostatecznie po ostrej interwencji żony został łaskawie przyjęty o 16 godzinie. Pani ''doktor'' raczyła po niego zejść i zabrać go na oddział. Bez jej zgody nie byłby przyjęty. Na każde zapytanie ''jak długo to potrwa?'' odpowiadano- lekarz powiadomiony, proszę czekać!!!!
Czy tak powinno traktować się człowieka, który przez 45 lat płacił składki na ubezpieczenie społeczne i na zwolnieniu chorobowym był pierwszy raz po zawale?
To prawda byłam w Kielcach na Jagielońskiej na Izbie przyjęć w szpitalu z chorym nie powiem lekarz młody bardzo powaznie traktujący ludzi wychodził co jakiś czas powiadamiał aż miło też trwało długo bo czekaliśmy na wyniki a tu w Ostrowcu na Izbie to już zadnego współczucia żadnej informacji az strach niekiedy się zapytać no łaske robią a lekarze ojjj to juz różnie zalezy od człowieka
To jes normalne tu,ceko sie łokoło 9 godzin.Som tego doswiadcyłem to wim.
To prawda i co więcej szkoda mojego zdrowia by o tych i podobnych przypadka karygodnych pisac czy mówic
najgorzej jak kiepskim lekarzom wydaje się,że są wybitnymi sławami medycznymi!Wydaje im się,że są panami życia i śmierci, nie mają szacunku do chorego człowieka!
Idż ze skargą do dyrektora Grabowskiego i zobaczysz, że poskutkuje,dobrze radzę i wiem że dyrektor zareaguje
Za izbę przyęć już od dawna powinien się ktoś wziąc
Faktycznie nie mają.
Błąd pacjenta.Gdyby poszedł na prywatną wizytę ,zapłacił i jeszcze wsunął odpowiednio wypchaną kopertę ,byłby traktowany jak arabski szejk w prywatnej klinice.Czy jeszcze ktoś wierzy w nieodpłatna służbe zdrowia.Toć to takie populistyczne hasło z minionej epoki.A fe.
Tylko likwidacja szpitala,dofinansować szpital w Opatowie lub Starachowicach .Nigdy nie miał nasz ostrowiecki szpital dobrych opinii więc najrozsądniej go zlikwidować lub CAŁKOWICIE wymienić kadrę .Począwszy od dyrektora,lekarzy skończywszy na salowych.
Po co likwidować wystarczy pozwalniać niektórych niech idą na wieś pracować za jajka
Dlaczego mając taaaki duży szpital musimy jeździć z woreczkiem do Iłży,z przepukliną do Jędrzejowa,z żylakami do Końskich itp. Czy to nie zastanawia naszych "lekarzy"?
Ten nasz szpital ostrowiecki to bardziej na prywatny niektórych lekarzy się zrobił za państwowe pieniądze za aparaturę,leczenie itp
Dawno już gtwierdze ze tych obiboków leni i ignorantów w tym przybytku zwanym szpitalem powinni rozgonić dac ludzi młodych ambitnych z checia do pracy a sama izbe przyjęć całkowicie zmienić !!!!!!!!!!!!!!!Czy tak trudno zewryfikowac to co ludzie czyli petenci mowi pisza o tym miejscu !!!!!!!!Dyrekcjo szpitala zrob cvos
chory wylądował na E-rce......jutro ide ze skargą.
idź i przekaż dyrektorowi nasze wpisy.Daj znać jaka reakcja .
Tak dyro cię wysłucha i tyle, nie zrobi nic lekarz to pan i tyle. A walka z lekarzami ,źle się kończy dla polityków a dyrektor to polityk więc odpowiedź jest prosta!
Nie zgadzam się. Akurat ten dyrektor jest ok. Dba o opinię szpitala, nie lubi nieprawidłowości w zachowaniu personelu, jest czuły na sygnały z zewnątrz. Moim zdaniem, nie powinno się bagatalizować takich zachowań, jak opsane w poscie, nie machać ręką na to, a mówić, mówić i mówić. Moze kiesyś to przyniesie pozytywny efekt