Oj to zły przykład dałeś,jak zareagujesz z kumplami to będziesz miał przesrane bardzo długo.Bo to państwo chroni przestępców.
3 miliony na kościół w Polsce ,a skąd takie dane?z onetu i pewnie z wybiórczej
Nie staję po żadnej stronie, ale server patrzysz na jedną stronę medalu.
Jeśli to nie Owsiak "zgarnął" to i nie Owsiak "kupił" :) Jeśli zgarnęła fundacja to i fundacja kupiła.
Ot takie tam fanaberie - uczciwie spojrzeć na obie strony.
Pozdraiwma
Heh, ja w moim przykładzie nie mialam nic zlego na myśli;) nie chodziło mi o reakcję typu "zatłuc zlodzieja";), ale chociażby o zwykłe zwrocenie uwagi na to co się dzieje.
Może masz rację, przykład malo fortunny, ale chodzi mi o pewien tok rozumowania - nie robimy nic prócz dbania o wlasny tylek, resztę ma robić państwo. Dobrze wiemy, że z tym panstwem i jego dbalością o obywateli bywa różnie. Dlatego tym bardziej cenię incjatywy oddolne, chociażby jak wośp - państwo nie daje rady, próbujemy sami:)
dobrze,że jest taka akcja, wiadomo kiedy, gdzie i na co. i każdy coś z tego ma:)
ale to przeciez ludzie daja.daja bo chca.bo czuja potrzebe.skad te miliony?od ludzi.
to tak jak na tace, nikt od nikogo nie wyciaga.
niech Owsiakowi "skapuje"jak najwiecej.
sa eleganciki ktorzy kradna na wielka skale w zaciszu i nikomu nie kupia sprzetu medycznego.
Masz rację, ludzie dają, bo chcą, bo mają taką potrzebę, niech tych ludzi będzie jak najwięcej:). Ale dlaczego niektórych tak to kłuje w oczy, dlaczegO?! Mam możliwości i ochotę, daję 100 zł; nie mam takiej mozliwości, daję powiedzmy 5 zł; nie chcę - nie daję nic - ale po co wylewać pomyje na J. Owsiaka?! Po co?