ta.. obniżyła.. chyba tylko na musztardę
Lewactwo pisze wulgaryzmy 17:04, tak samo jak krzyczy je na ulicach. Ta patologia tak już ma, inaczej nie umie.
Ryja to dra madki 500+ i reszta nierobow bo skonczy sie socjal. Wypad patole
Typowo pisowskie podejście, podatki płaci każdy, ale 500+ to najlepiej tylko dla swoich.
Jedno będzie najzabawniejsze w tej całej sytuacji. Wszyscy co pozwalniali się, bo "nie opłaca się im pracować" będą teraz zmuszeni wrócić do pracy, ale taki pracodawca pokaże im fuck you lub da najniższą. Wróże koniec rynku pracownika (chociaż dla niektórych był, jest i będzie), a zacznie się rynek Januszexów. Powodzenia :D
I dobrze. Jeszcze pewnie obniżą minimalną, bo po tej podwyżce i tak trzeba było trochę osób zwolnić.
Nie obniza za to zwolnia w administracji bo za duzo pisiorow tam teraz siedzi
W sumie nie obniża to fakt, ale pewnie później będą narzekać, że pracodawcy nie chcą zatrudniać. Kurde... jak mi jest wszystko jedno z tego powodu.
A czy emeryci , renciści i różni inni z zapomogami , dodatkami muszą otrzymywać kasę w przypadku kryzysu Państw?.
Już po 500+ po trzynastce chyba nic nie dostaniemy przez tego wirusa
13,22. Dostaję tylko moją emeryturę którą wypracowałem. 13 emeryturę dostałem jeden raz. Poza tym nie dostaję żadnego wsparcia. Przeżyje jak nie dostanę 13 emerytury. Ale PIS pokazał że można pomóc ludziom. Ludzie nie muszą pracować za 5zł na godzinę. Co biznesowi się nie podoba. Biznes popiera Platformę.
W sedno 14:38. Od początku PIS nie był na rękę biznesowi. Ataki zaczęły się jeszcze przed wyborami w 2015 roku i trwają do dziś.
jak ktos pracowal z 5zl/h wczesniej czy teraz robi za minimalna, to znaczy ze jest do zastapienia dowolnym czlowiekiem z ulicy. Ktos kto ma jakas wiedze i umiejetnosci jest i byl ceniony. Nie zaleznie czy wykonuje prace fizyczna, czy intelektualna. Dobry fachowiec nie robi za minmalna to samo z ludzmi umyslu.
Nie twierdze ze pracy za minimalna nie powinno byc. No ale jak ktos nie ma jakichkolwiek ambicji to moze jak dla mnie robic i za 3zl cale zycie