gdzieś o tym słuchałem ostatnio.... że jak w sieciach energetycznych jest nadwyżka energi elektrycznej to się ja przepuszcza po różnych liniach żeby wytracić moc ... i że możnaby tej mocy nie wytracać tylko wyprodukować z tego wodór... to już ktoś kto się zajmuje zarządzaniem sieciami energetycznymi mógłby się na ten temat wypowiedzieć... jak to jest
Belka to wprowadził podatek od odsetek bankowych? Tak potocznie się na to mówił - podatek Belki. Raz mi złodzieje naliczyli 20gr podatku i zayebali z konta ROR. Odsetki bankowe nie są brane pod uwagę przy kwocie wolnej od podatku? Niech tym bogatym zabierają a nie na takie gorsze się łakomią (łakomili bo teraz to nie wiem jak jest). Jest ten podatek Belki jeszcze? Ja nie wiem bo dawno temu znikło mi oprocentowanie konta jakie miałem w mBanku. Jakieś tam grosze przyrastały kiedyś. Jak ktoś dużo zarabia na odsetkach bankowych to niech płaci ale nie bidoka okradać - to tak jakby żebrakowi co stoji pod kościołem i żebra wyciągać te grosze, które sobie na chleb uciuła.
Trzeba po prostu znać bogatych bezdomnych, którzy rozdają samochody.
Dupa a nie bogaci bezdomni. Chodzi o tzw. słupy...
https://cafemoto.pl/bezdomni-rozdaja-samochody/
Jakie tam słupy? Przecież każdy Meksykanin sprzedaje respiratory i to jest wiedza ogolnodostepna
Pan Pedro ... https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-jonski-i-szczerba-ministerstwo-nie-odzyskalo-pieniedzy-za-re,nId,5960062
Przy takich dużych operacjach bankowych/przelewach bank powinien blokować środki do momentu wyjasnienia czy nie dochodzi do jakiegoś przestępstwa...
Dawno temu jak byłem w Angli i uciułałem przez prawie rok troche kasy ... to przy wyjeździe z UK przelałem bratu rodzonemu wszystkie moje pieniądze z mojego angielskiego konta na jego angielskie konto a on mi wypłacił w gotówce... Ale wcześniej zadzwonili do mnie z mojego banku i zapytali czy to ja zrobiłem ten przelew... sprawdzali czy mnie ktoś okraść nie chce... (brat miał konto w innym banku niż ja - nazwisko to samo... nie wiem ile oni tam widzą informacji przy przelewach....)
Zresztą w histori rachunku bankowego widać było że moje pieniądze były legalne, że co miesiąc wpływały środki za prace...
Widocznie nie należysz do grupy przejmujących nieruchomości wraz z Mateo na czele.
Od czasów Jaruzela i Balcera, mamy o niebo lepszych speców od przejmowania wszystkiego co dało i daje się przejąć.
Przy tych cenach paliw to panstwo powinno placic za kursy na prawo jazdy
Oddał wam już PIS pieniądze z OFE? :D
Kupiłam parę dni temu rower najlepsza decyzja ,polecam każdemu dojazd do pracy w weekend wycieczki rowerowe ,niech auto sobie w garażu odpoczywa
A co to ma wspólnego z paliwami ?
Tamto nic, ale to już tak:
"Na przerobie tony benzyny Orlen zarabiał w Q1 187 dol., czyli o 363% więcej rdr i 76% więcej niż w Q4 2021, a na tonie diesla 148 dol., czyli o 80% więcej rdr i o 5% więcej kwartał do kwartału. Orlen nie stosował tak wysokich marż być może nigdy wcześniej w historii. Tak się doi lud pracujący... "
w końcu muszą mieć na 13 14 i inne cuda na kiju a i na darowizny dla Ukrainy oczywiście .
Pieniądzem z OFE niech oddadzą ci, którzy je zajumali - ojcowie założyciele.