To we Wrocałwiu to Marta Lempart mieszka... też coś czytałem o jakiś mieszkanich
https://wprawo.pl/gigantyczne-oszustwo-na-szkode-miasta-marta-lempart-rafal-dutkiewicz-i-uklad-wroclawski/
No ale nas powinno raczej własne podwórko bardziej obchodzić
Którego dnia miesiąca poszczególne banki w PL wypłacają Wam odsetki od zgromadzonych środków na koncie? (o ile macie konta rozliczeniowo-oszczędnościowe z oprocentowaniem). Wszystkie banki tego samego dnia wypłacają odsetki?
A może ORLEN ,który żeruje na wysokich cenach paliwa podzielił by się wysoko nadmiarowymi zyskami.Kilka lat temu baryłka ropy kosztowała 130 dol., litr paliwa był po 5zł. obecnie baryłka 105 dol. a paliwo po 7.5zł. Ależ obłuda i propaganda. Z zimną krwią nas łupią.
Nie pisz o ochłapach, napisz o kwotach głównych.
To co teraz sie dzieje z cenami to szok,a podobno tak ludzie mowia ze ma być gorzej.Jak tu żyć? rozdaja kasę niewiadomo komu zamiast sie troszczyć a pracujących i przedsiebiorców bo inaczej to wszystko wkrotce pier...nie
Pewnie, że będzie. Jak się przejada w tłustych latach zamiast inwestować, bo w chudych się "głoduje". Brawo rząd.
Pamiętajmy też o tym, że mimo wysokich marż na gaz z PGNiG i mimo, że ta państwowa spółka przyznała się do finansowania kłamliwych spotów z żarówką to teraz jest dostanie 2 mld. zadośćuczynienia. Państwo z kartonu.
Wczoraj jadąc do Warszawy patrzyłem jakie są ceny paliwa na stacjach . Od Zębca do Warszawy ceny są średnio od 7.19 do 7.30 za litr benzyny 95.
Czyli u nas jest zmowa cenowa i wszyscy równają do cen Orlenu.
Ceny w Orlenie na tej trasie tak samo wysokie jak u nas. A prezes Obsrajtek mówi, że nie łupu kierowców.
Spółki skabru państwa nieźle wykorzystują wojnę aby wyciągać pieniądze od Polaków. To jest nawet już niemoralne tak wykorzystywać sytuację.
Już dzisiaj jest ropa 6 99 zł za litr może już będzie co dzień taniej nikt tego nie wie
Chciałem wam tylko przypomnieć moi drodzy że obecna cena paliwa jest to kwota zaniżona ponieważ złodziej Morawiecki obniżył podatek na paliwa do końca maja, o ile dobrze pamiętam.
Za kilka tygodni będziemy płacić ponad 8 PLN.
PiS jednak spełnia obietnice wyborcze, doganiamy zachód.
Wiemy wiemy. Wiemy, że nie tylko na paliwie taki klocki. Podobnie z gazem i prądem.