Pewnie podrożało z powodu planów wyjazdu lekarzy i pielęgniarek
No ktoś musi płacić za utrzymanie rodziny obmajtka na stołkach w spółkach skarbu państwa. No przecież większość rodzin pisowców nie chce się zaliczać do klasy średniej za 4000 PLN brutto na miesiąc.
Czyżby TVN podawało inne dane?
2014 r. - 770 l. za śred. pensję 5zł./h
2020 r. - 1 350 l. za śr. pen.18 zł./h. W liczbach bezwzględnych minimalne różnice w rzeczywistości około 2 razy więcej. Zresztą pinindzy nima i nie bedzie. Czemu walczycie z Tuskiem? Przecież p. Kopacz miała wprowadzić program podobny (ponoć lepszy niż (500 +), wiek emeryturalny mieli zmniejszyć, ktoś im zmienił na 67 + dłużej pracujesz masz więcej ( ktoś poszedł na emeryturę w wieku 90 lat) miał ponad dwadzieścia parę tysięcy. Po śmierci zamiast 6 dali 4 i słusznie, VAT z 22 na 23 %. Chłop tyle chciał dobrego a tu tyle niegodziwości. Nawet dziadek w szpitalu nie podał ręki, no takiemu z wąsikiem. Co z tego, że Jarek najpierw daje, Donek obiecuje około 2 razy więcej. Kto lepszy?. Nie chwalcie, że teraz lepiej. Dopiero będzie lepiej (nie mówić).
Paliwo drozyzna bo lotos daje kase na takie premie.
https://www.sport.pl/pilka/7,65037,27293400,zbigniew-boniek-wyplacil-sobie-gigantyczna-premie-odchodzi.html#do_w=91&do_v=156&do_st=RS&do_sid=475&do_a=475&s=BoxSportImg4
8.47
A Lotos to czyja to Spółka? Państwowy Orlen chce dopiero ją kupić. Jak za drogo tankuj na BP, nie polska, zagraniczna a droższa.
I tu kolego jak byś trochę poczytał to 90% paliwa sprzedawanego w Polsce kupowana jest w PKNOrlen . Nie ważne czy tankujesz na BP, Łukoil, Shell lub na małej prywatnej stacji to i tak jeździsz na paliwie od obmajtka
06:57 Ale ściema.
Mimimalne wynagrodzenie za pracę:
2014 / 1680 / 10,5/h
2020 / 3000 / 18,7/h
Jak chcesz komuś wkręcić kłamstwo to rób to lepiej.
wszystko coraz droższe, może lokomotywy stanieją, to będzie jakaś pociecha
12:08 to twoja stara niezle zarabia
W nowym ładzie już w firmie nie będzie zmieniania samochodu co rok na nowszy. Nasz rząd dokładnie dba, aby Polacy nie mieli za dużo własnego. Albo państwo albo wcale.
Nie jest wcale tak źle. Ja nie mogę narzekać.
12:26 sorry że uraziłem twoją dodając wpis o roksie , żadna praca nie chańbi, być może twoją starą też ruchałem ha ha ha ha ha ha