Jeśli nie widzisz różnicy sytuacji rok temu, a teraz to ja dziękuje. I nie! marża nie jest na takim samym poziomie! umiesz liczyć?
W calej europie nie kupuje sie 2,5 litra paliwa za najnizsza tylko 10. Zlodziejom z rzadu precz.
Bo paliwem się nie szczepi, foliarzu.
Jak sie rozdaje publiczne pieniadze, to wszyscy musza na to placić wysokie podatki i w cenie paliwa i wszystkim innym
A ceny coraz wyższe. Zaklinanie rzeczywistości nie ma sensu. Wystarczy spojrzeć na paragon i do portfela.
Właśnie wróciłem z Niemiec i wyobraź sobie, że tam też drożyzna 19:07. Próbujesz dyskredytować rząd ale robisz to w bardzo złym stylu i nic Ci to nie da.
Aleś pojechał minimalna w Niemczech 6800 PLN brutto w Polsce klasa średnia od 4000 brutto . Pytanie czy ty potrafisz dodawać i odejmować?
Jak porównasz tą minimalną do cen, które tam są to zmienisz zdanie 09:11. Niemcy też narzekają na drożyznę w obecnym czasie. Nie masz pojęcia o czym piszesz. Pandemia zrobiła swoje i tyle, nic z tym, nie zrobisz a już na pewno zmiana rządu nic nie da pod tym względem, mogłoby być tylko gorzej.
Niemcy zawsze narzekają na ceny i drożyznę mimo, że wiele rzeczy mają taniej niż inni. Nie ma to jednak znaczenie jaka jest różnica u nich i u nas. U nich inflacja wynika z tego, że im obniżyli podatki na czas pandemi, a teraz wrócili do normalnych stawek. U nas natomiast w walce z pandemia jeszcze podwyższyli podatki. Więc jedyna osobą, która nie ma pojęcia o czym pisze jesteś właśnie ty.
Jakoś teraz mam więcej w portfelu niż kiedyś 19:07 a ceny paliwa podobne jak wtedy.
19.52 masz wiecej bo pis pozyczkami uruchomil rozdawnictwo i zadluzyl kraj na pokolenia
A u kogo tak zadłuża ten kraj ?
Poczekaj przyjdzie Tlusk to będzie mówił nie stać nas trzeba oszczędzać jeszcze zatęsknisz za tym rozdawnictwem .
Np pozyczkami i nieobecnego juz Trampa, nie powiedzieli ci?
Wszystkie rządy zadłużały tylko nie "uruchamiały rozdawnictwa" a pieniążki szły nie wiadomo gdzie i na co. To było dobre bo przynajmniej nikt im nie zarzucał rozdawnictwa.
Niektórzy Polacy tak przywiązali się do krętactw poprzednich rządów, że trudno im pojąć postępowanie obecnie rządzących i dlatego podnoszą lament na temat rozdawnictwa, którego nigdy dotąd nie zaznali a które istnieje we wszystkich wysoko rozwiniętych, cywilizowanych państwach Europy.