panowie jak to jest tylko logiczne wyjaśnienia. Pis twierdził że doprowadził do tego że jesteśmy niezależni od Rosji w kwestii gazu. mieliśmy dostawać hamerykański tani gaz no i norweski. Ale teraz słyszymy że ceny mają wzrosnąć dlatego że Gazprom podnosi ceny. Proszę przedstawicieli pis o komentarz co się staneło. Czy będziemy kupować rosyjski gaz tylko przez pośredników?I do tego dopłacać?
Zapytaj Pawlaka który podpisał umowę na dostawę ruskiego gazu w takich ilościach i cenach że łohoho. A ta umowa jeszcze obowiązuje. Czego nie rozumiesz?
No zapytam jak to zrobić żeby podpisać umowę na takie ilości że łohoho w cenach niskich a nie tak jak PiS gdzie nie wiadomo czy gazu wystarczy w zimę i za ceny ok 30% wyższe. Wiesz pewnie wynika że za ruski gaz za PiS będziemy musieli płacić pośrednikom. PiS w tym jest dobry np respiratory od handlarza bronią.
Akurat Marek ma rację. Ty z 19:36 masz jakieś rzeczowe argumenty czy jak zawsze apogeum myśli to "bzdura", "bzdety" i brak dalszego rozważania?
Oczywiście że mam gościu 22:01. Nauczyłem się jednak nie wchodzić w dyskusję z ludźmi, którzy mają fobię na punkcie PISu. Mam ich gdzieś, wyrażam tylko swoje zdanie i nie czuję potrzeby aby ktoś się z nim zgadzał. Robię swoje i cieszę się życiem, bo obecnie nie mam żadnych powodów do narzekań. Oczywiście na PIS zagłosuję ponownie, nie mają w tej chwili żadnej konkurencji.
Mam ale nie napiszę bo nie chce dyskutować = nie mam i szukam wymówki do wyjścia z twarzą
Ty gości dlaczego np Jaki bierze ponad 200 tysi rocznie od okupanta brukselskiego? Jak jak najszybciej musimy wyjść z uni europejskiej. Ja chcę wyjeżdżać do pracy na zachodzie na 3 miesiące w roku ma pozwolenie i jeździć samochodem sprowadzanym na składaka.
Też wolę wyjechać na 4msc w roku za granicę i resztę się opierdzielac w Polsce. Spróbujecie tylko coś kombinować przy wyjściu z UE, to wam na taczkach wywieziemy do waszego Putina.
Nikt się Ciebie nie boi 11:31. Jeśli Unia dalej będzie ograniczać suwerenność państw a Niemcy narzucać im swoje rządy to wszystko pierdyknie bardzo szybko. Im szybciej, tym lepiej.
"PiS jest jak iluzjonista na scenie; głośno krzyczy, skupia uwagę na jednej ręce a drugą kradnie zegarek :P "
" ich wyborca zanim policzy do pięciu to w połowie zapomina do ilu miał liczyć "
Pamiętacie co powiedział Donald Tusk wiele lat temu? On miał pomysł , żeby zrobić Irlandię tu nad Wisłą. To ja mam pomysł zróbmy USA+Rosję+Arabię Saudyjską (kraje o największym wydobyciu ropy naftowej) tutaj nad Wisłą. Będziemy mieli tanie paliwo. Dobry mam pomysł co nie? :)
"Naukowcy zmodyfikowali genetycznie bakterie E.coli tak, aby produkowały propan, jeden ze składników popularnej mieszaniny propan-butan znanej jako LPG. Mieszanina propanu i butanu jest bardzo popularnym paliwem wykorzystywanym do napędzania pojazdów i do ogrzewania. Obecnie gazy te pozyskuje się ze złóż gazu ziemnego oraz jako produkt uboczny rafinacji ropy naftowej. Ale być może niedługo będzie można pozyskiwać gaz w sposób naturalny - za pomocą bakterii.Naukowcy z Imperial College w Londynie i fińskiego uniwersytetu w Turku zmodyfikowali genetycznie powszechnie występujące bakterie E.coli tak, aby syntetyzowały propan. Dokonali tego, manipulując genami odpowiedzialnymi za syntezę lipidów, które bakterie wykorzystują do budowy ścian komórkowych. Po modyfikacji bakterie zamiast lipidów zaczęły wytwarzać propan. " cytat z gazety Wyborczej sprzed lat.
mRNA do szczepionek jest wytwarzane właśnie za pomocą genetycznie zmodyfikowanych bakteri E.Coli. To jak szczepionki można produkować to czemu nie gaz na którym będą jeździć samochody. Ale oczywiście gaz nie bedzie darmowy bo ktoś musi na tym zarabiać.....
Tusk chciał Irlandię, Wałęsa Japonię, Kaczyński raz Turcję, a raz Węgry. Żadnemu nie wyszło, ale najbliżej jest Jarosław z drugimi Węgrami.
Może i paliwo drogie, ale wg myślenia premiera dzięki temu pracownicy stacji zarobią więcej :)
20.24 taaa - podczas miesiecznicy lezec plackiem ale nie po wegiersku