Witamy w nowy świecie.. w nowej Polsce, gdzie znowu wracamy do czasów, gdzie samochód i inne dobra dzisiaj uważane za podstawowe, będą traktowane jak dobra luksusowe. Mimo, że w tamtych czasach był to problem technologiczny, a w obecnych jest to problem ideologiczny.
Nowa rzeczywistość. Będziesz jeździł rowerem, w domu siedział w kurce i przy zgaszonym świetle wieczorem.
Nie to nie są złodzieje oni mówili prawdę. Co niektórzy twierdzą że żyje im się lepiej niż za PO. Ale jedno ale. Czy rzeczywiście nagle od 2015 pensję im wzrosły o 100% bo z tego co wiem to chyba nie. Chyba to narastało stopniowo nawet za PO. Ale PiS czuwa. Czuwa nad tym żeby rzeczywiście Polacy zap. erdalali za miskę ryżu. Nie dosyć że drogo to jeszcze tej zimy ludzie będą marzli bo nie będzie na tyle drogiego gazu. No jaki ten Pawła był nie mądry przepłacał ruskim żeby była nadwyżka gazu w Polsce no a pisiwcy nie przepłacają ruskim i gazu mi ma
W przyszlym tyg strajk kierowcow z nauczycielami
Czyli z finansami Polski nie jest za dobrze, skoro Pis uderza w swój elektorat.
Jolu z 06:20. Ubawiałaś mnie bardzo. Za rządów PO nawet rodzinne, które wynosiło jakieś 65 zł się nie należało bo według systemu byliśmy za bogatą rodziną. Śmiech na sali to co piszesz. Nigdy więcej tych oszołomów u władzy. Od 2016, gdy weszło obiecane 500 plus poprawiło się wielu rodzinom, zarobki też zaczęły wzrastać. Malało bezrobocie więc można było zmienić pracę i już żaden Janusz nie mówił, że na moje miejsce jest dziesięciu innych. Takich przykładów jest mnóstwo. Jeśli myślisz, że swoim paplaniem przekonasz ludzi, którym byt się poprawił, że jest im gorzej niż wtedy to znaczy, że jesteś szalona. Ha ha ha.
Jarosław Kaczyński w sierpniu 2011 r. wystąpił na konferencji prasowej z kanistrem i domagał się, by rząd Tuska obniżył wysokość akcyzy, co w konsekwencji miało doprowadzić do obniżek cen paliw na stacjach. Za popularną "95" płaciło się wówczas 5,26 zł. Dziś płacimy za benzynę prawie 6,00 zł/l, ale światowe ceny ropy są o ponad 1/3 niższe niż w 2011 r.