nie wziąłeś pod uwagę jeszcze ceny ropy na rynkach i kurs dolara .
Ja wziąłem tylko pod uwagę to jaki jest przekaz w narodowych mediach. Przekaz, a prawda to dwie różne rzeczy.
Gdyby to była wina PIS to benzyna droga byłaby tylko w Polsce 13:25 a jest inaczej.
W USA droga nie jest, więc? Poza tym jak to rok temu Obajtek mówił? coś jak: obniżamy ceny, bo jesteśmy narodowym czepnionem i chcemy pomagać przedsiębiorcą. Okazuje się, że to tylko słowa.
"To nie jest tak naprawdę wyraz bezradności, tylko to jest brak dobrej woli. I taka koniunkturalna kalkulacja. Potrzebne są pieniądze w budżecie, dziura budżetowa jest wystarczająco duża, że trzeba ją szybko i gwałtownie zasypywać. No, więc szuka się pieniędzy tam gdzie to jest możliwe i gdzie ten pieniądz jest łatwy." B. Szydło 04.04.2012 nt cen paliwa.
Mówimy o Europie 14:00 a Ty z USA wyskakujesz.
17:18 Piszesz, że wszędzie to ci dopisuje, że nie wszędzie.
https://www.tvp.info/56361424/rekordowo-wysokie-ceny-paliw-w-niemczech-ile-kosztuje-litr-benzyny-i-ile-kosztuje-litr-oleju-napedowego
Buhahaha 7,5zł/l. Tam to mają dramat, biorąc pod uwagę jeszcze słabą złotówkę. Cieszcie się Polaki, bo tanio macie :D
To Niemiec zarabia tylko 1.50 zł. więcej od Polaka? Bida tam...
Nie mnie to oceniać. Tak sytuacje przedstawia TVP, żeby Polakom nie było przykro i mogli mówić, że u Niemca drożej. :)
Porównują ceny paliw nie porównując zarobków. TVP jest mistrzem manipulacji. No, ale do grupy docelowej trafiają ze świetnym skutkiem.
Niemcy już popełniają grupowe samobójstwa ze śmiechu oglądając polską Tvpis. A jeszcze jedno pisowcy stać was na jazdę na LPG. Bo 3,2 za litr to i tak tanio. No wiecie 80% LPG to eksportowaliśmy od ruskich
akurat podnoszenie cen gazu polskim konsumentom to bardziej przekręt i skok na kasę Polaków przez rząd. Mamy gazport, mamy baltic pipe, mamy złoża gazu w Norwegii. No, ale jak zawsze lepiej tłumaczyć podwyżki, że niby UE. Przypomina to podwyżki cen ropy na rynkach i u nas od razu podwyżka. Kiedy na rynkach cena spada, to u nas "mamy jeszcze zapasy po starej cenie".
Nie narzekajcie na ceny paliwa. Dzięki temu, że Orlen ładnie sobie marże liczy, moje akcje tej spółki ładnie zarabiają. 20% w ciągu 6 msc.