Od kiedy to fundusz alimentacyjny jest socjalem ? Tu akurat sprawa prosta, wystarczy ścigać "Tatusiów" którzy migają się od płacenia i surowo karać.
Za co karać tatusiów? Za to że mamusia się puściła i dziecko zostaje przy '' madce ''?
To jest Polskie prawo? To gówno, nie prawo. Nauczyli tylko tatusiów karać a '' madki '' ideały chodzące, każde dziecko ma z innym tatusiem. Nie pójdzie do pracy, bo rączki bolą, dupa i nogi nie bolały jak się rozkładały. Wielkie roszczenia bo się należą alimenty. Tylko nikt nie brał nigdy pod uwagę że całe życie to tatuś zapierdala, by madka miała z dziećmi gdzie mieszkać, za co żyć itd, a madka w podziękowaniu, rozkłada nogi innemu. Do 14:19 karać to powinni madki za puszczalstwo i utrudnianie kontaktów z dziećmi. Dlaczego ma tatuś płacić alimenty, jak madka zabrała mu przez sąd kontakty? Płacić za darmo na dziecko z którym nie ma żadnego kontaktu przez madke? I to jest taka rzeczywistość, gdzie nikt tego nie zmienia bo madce się należy, a tatusiowi nie.
23:07 trzeba bylo niewkladać tam gdzie niepotrzeba z koorwy żony nigdy niebędzie,a hooja to na loterii niewygrales żeby w byle goowno wkladać
05:11
Może masz i rację ale kiedyś było mniej koorestwa niż dzisiaj, koorwy nie upilnujesz. Nie wkładam byle gdzie, delektuje się teraz i bardzo jestem wybredny co do wyboru dziur,he ha, he ha.
Myślę, że obowiązkowe test dna przy prodzie o stwierdzenie ojcostwa spowodowałyby, że ilość tych niepłacących by spadła, a tak to ludzie płacą alimenty często nie na swoje dzieci.
Oczywiście że spadła by, też mam taką propozycję jeśli baba się puściła i znalazła nowego tatusia, niech nowy tatuś przejmie obowiązki i płaci, a nie tylko będzie se dupczył mamusie i chlał za kasę z alimentów dziecka.
Zapomniałeś tylko dodać że za rządów Tuska ropa na świecie była 2x droższa niż teraz a cena paliwa ta sama.
Ja to bym wolał mniej podatków, ale widzę, że wy wolicie jeszcze bardziej komplikować życie niż jest.
2007 ropa po 150 USD za baryłkę benzyna po 6 pln 2021 ropa po 60 USD 2,5 raza tańsza benzyna po 5 pl . A teraz zagadka po ile będzie benzyna jak ropa wróci do ceny 150 USD?
Zależy jaki kurs dolara. Złotówka to silną walutą nie jest, a ci jeżdżący samochodami wg nowego wału to bogacze i powinno się ich opodatkować jak tylko się da. A jak się nie da.. To już Vatowiecki coś wymyśli.
Dajcie mi takie zarobki jak Vatowiecki, to mogę i po 20 złoty płacić za litr.
Niemoralne jest, aby starszego brata obligować do płacenia czegokolwiek na rzecz państwa, na którym to ma prawo jedynie żerować.
Zgadzam się, dość wyzysku kasy przez byłe koorwy tzw żony, dzieci i tak nie mają tych pieniędzy co my płacimy.
Oj tam. Zaraz wprowadzą, że jak masz samochód starszy niż 5 lat to będziesz płacić 2x więcej. Jakby co to w trosce o zdrowie.