u nas w kraju to możliwe więcej zarobią pośrednicy a tak na poważnie nie na darmo UE dawała tyle kasy na odbudowę krajów po covidzie teraz trzeba zacząć ściągać pieniądze i drożyzna nie dotyczy tyko Polski jak to co niektórzy myślą .
https://www.rmf24.pl/raporty/raport-batalia-o-sady/fakty/news-milion-euro-dziennie-od-dzis-polsce-nalicza-sie-unijna-kara,nId,5622289#crp_state=1?utm_source=upday&utm_medium=referral
Ten PIS już tyle przeturmanił pieniędzy Polaków, że ludzie już przestali liczyć.
Może i "przeturmanił" ale przynajmniej szary obywatel też coś skorzystał. Pierwszy rząd, który daje coś ludziom i to właśnie się nie podoba komuszej opozycji choć z trudem przychodzi mi nazywać tę bandę oszołomów opozycją.
Jestem szarym obywatelem i jedyne co na tym skorzystałem to większe podatki.
Współczuję jednak ja i wielu moich znajomych pomimo podatków zyskało. Dawniej tylko podnosili podatki i ceny, nawet VAT na ubranka dla dzieci.
17:11 Ja też nam współczuje, bo zamiast planowanego skoku w naszych statusach i podjętych w tym celu wysiłków. Okazało się, że zamiast 100% zyskaliśmy tylko 25%. Z perspektywy czasu można było powiedzieć, że nie warto było tak się poświęcać.
17:07 Daj mi 2zł, ja ci dam 1zł i będziesz mówił, że ci daje.
17:10 Pracujesz? Zarabiasz? Czy Twoje zarobki są niższe od podatków? Z twojej filozoficznej wypowiedzi wynika, że tak właśnie w Twoim przypadku się dzieje. Zmień pracę.
17:15 bardziej z twojej, że nie rozumiesz wypowiedzi 17:10. Poczytaj o przepływie pieniądza. Może się czegoś dowiesz. Naprawdę. Zaryzykuj wiedzy.
17.07.
Czy ty nie potrafisz napisać jednego zdania bez zwyzywana kogoś?
Nie tak nas kurski wychował, żeby być miłym dla wrogów naszej kochanej partii.
W sierpniu butla gazu 50 z), teraz 75, zeta dziękujemy polska pislandio!
https://oko.press/nominat-min-glinskiego-wedlug-sledczych-wyludzil-miliony-dotacji-ue-wedlug-oko-press-proceder-trwa/?utm_medium=cpc&utm_source=facebook&utm_campaign=bialystok-zaangazowanie-reakcje&fbclid=IwAR0lM1YXQGCbJ5dWwLp6ef-unRf2oXG2kaKVoz4zriAdENW6kxT2R4_YdwU#Echobox=1635835061
Jakie 75 juz ponad 80 zl jest i bedzie drożej
Gaz w butli to jeszcze nic ale lpg jak ktos jezdzi to niesa koszty rzedu 20 paru zl tylko setki zł