Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Paliwo drożyzna

Ilość postów: 2738 | Odsłon: 110567 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 1551

Odp.: Paliwo drożyzna

Chce polemizować z uznanymi ekonomistami, szczególnie chempionami z pisu.

Dlaczego kozak w necie? W prawdziwym życiu nigdy nie miałem kredytu czy nawet debetu. W spadku nic nie dostałem, wszystko zarobiłem sam bez wyłudzania i oszukiwania. Mam tylko 40 lat, a mam kilka nieruchomości, pokaźne oszczędności itd. Zatem można powiedzieć, że jestem ekspertem w zarządzaniu pieniędzmi mimo, że nie mam wykształcenia w tym kierunku. Gdyby chociaż Pis w 1/10 ogarniał przepływ pieniądza to byśmy wychodzili z długów zamiast go mnożyli, inflacja była by na rozsądnym poziomie, służba zdrowia by działała, a gospodarka się rozwijała. Niestety uznani ekonomiście tak się znają na pieniądzach, że zamiast wspinać się to jedzie po równi w dół.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Paliwo drożyzna

Twoja fobia na punkcie PIS przesłania Ci logiczne myślenie 16:38, na to nie ma lekarstwa. To, że coś tam Ci zostało po dziadkach czy rodzicach nie oznacza że jesteś ekspertem. Hahaha. PIS bardzo dobrze rządzi, choć oczywiście błędy też popełnia, jak każdy. Żeby to zauważyć musiałbyś się najpierw swojej fobii pozbyć. No i jeszcze jedno, tych swoich nieruchomości do grobu ze sobą nie weźmiesz...

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Z tego, co pisze 16:38 płynie jeden wniosek: Spadło mu jak manna z nieba. Szkoda, że jeszcze nie napisał, że do tego wszystkiego, dzięki PiSowi jest bezrobotny. Ma fantazję.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zmniejszyc akcyze na paliwo a zwiekszyc na wóde i pety.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie da się zmniejszyć akcyzy 17:15 bo Unia ustala jej minimalną wartość. W obecnej sytuacji niewiele by to zmieniło.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 1557

Chyba bardziej jak manna z nieba to spadł socjal dla elektoratu pis.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 1559

Dokładnie tak 16:50. Takiego betonu się nie przekona, nie warto nawet. Po prostu dalej trzeba robić swoje i głosować na PIS bo przecież nie na durną opozycję.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 1556

16:44 Fobie to chyba ty masz. Pis jest ekspertem w nowych i wyższych podatkach, tego nie da się ukryć. Dlaczego tak jest? bo po prostu nie umie zarządzać finansami. Leci cały czas na stracie. Stąd całe nowe wały, nowe opłaty, nowe haracze. Ekspert pomnaża swój kapitał, inwestuje, żeby mieć dodani zwrot. A tutaj co? takie tvp dostaje 2mld! i nadal jest na minusie. Orlen chwali się zyskami o 50% większymi niż rok wcześniej, ale te zyski to z marży. Cena paliwa sama się nie wzięła znikąd.

Dlatego zawsze mnie bawi fakt, że ludzie tacy jak ty, którzy zapewne nigdy nic nie zbudowali własnym kapitałem udają jakiś ekspertów.

I jeszcze jedno. Moje nieruchomości są po to, by zarabiać, a nie tworzyć mój prywatny majątek. Moje przynajmniej stoją, a pisowskie nowie mieszkania, drewniene domy nie. Więc z czym do ludzi?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

W całej Europie tak jest 18:02.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Chyba w Turcji, ale w końcu Jarek obiecał nam drugą Turcję i jak widać nie kłamał.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 1561

Ja nie mam żadnej fobii w przeciwieństwie do Ciebie 17:24. Podatki to akurat PIS obniżył i to całkiem sporo. Sądząc po tym co wypisujesz nie masz pojęcia o makroekonomii ani zarządzaniu państwem. Nie zgrywaj więc eksperta bo tylko się ośmieszasz.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Podatki Pis obniżył? hahah. Weź nas nie rozśmieszaj. Pis to ci podatek nawet wprowadził razem z tarczą antykryzysową, niby przeciwko covid.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Skoro piszesz w liczbie mnogiej to znaczy że masz rozdwojenie jaźni 19:07. Tak, PIS obniżył podatki, szczególnie dochodowy, którego młodzi nie płacą w ogóle. W przyszłym roku wzrasta kwota wolna i to znacznie. To też obniżenie podatku.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A inflacja to podwyższenie podatku. Szach mat.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Inflacji nikt ustawą nie wprowadza 22:22. Obecnie z powodu pandemii jest ona problemem na całym świecie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jak tam VAT 23% utrzymany przez PiS? czyż to nie podwyższenie podatku?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

https://ekopolityka.pl/wszystkie-podatki-i-oplaty-ktore-wprowadzil-pis/

Te, które podwyższył to już inna kara kaloszy.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 8182848687 ... 150151152153
Przejdź do strony nr
125 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -