To chyba Ci się nie opłaci. Zależy jeszcze ile wyniesie Cię instalacja. Bo jak pełny wtrysk, to będzie sekwencja z komputerem i chyba jakieś 2000 za samą instalację. Do tego co jakiś czas trzeba jeździć do gazownika na regulację. Przegląd dla aut z instalacją LPG jest droższy. Trzeba wyliczyć czy to się opłaci, bo mimo że oszczędność przy tankowaniu jest 50%, to całościowo może się nie opłacić.
W sumie tak ale, rocznie wydatek na paliwo to jakieś 7 tyś dzieląc to na pół, a instalacja gazowa wytrzyma chyba więcej jak rok, ceny i tak będą rosły.
maczek ale gadasz farmazony, jakie nie opłaci jak robi mniej niż 30tys. rocznie? Jak to wyliczyłeś? w internecie wyczytałeś? śmieszny jesteś, nawet przy 10 tys. rocznie się opłaci
Reguluje to się stare gazy 2 gen. to raz, poza tym po twoich postach wnioskuję, że jak nie jeździsz na gazie, to na standardowe zabiegi eksploatacyjne kasy nie wydajesz?
Dwa to to, że różnica w cenie przeglądu auta z gazem, to jakieś 200-300km oszczędzone podczas jazdy na gazie, no ale przecież musisz zrobić 30tys rocznie hahaha xD
Koszt instalacji sekwencyjnej to cena...hmmm.... jakieś 800-1000l gazu (połowy ceny paliwa), czyli paląc średnio 10l/100 km twoje auto zwróci ci koszty instalacji już przy ok 10 000 km przebiegu
przy 10 tyś rocznie zwróci się po około roku, ja jeżdżę właśnie drugi rok, na razie żadnych problemów
To jest już Nie normalne !!!! Ostrowiec to Zad....
ropa 5,19 na BP, dla porównania na Orlenie w Iłży i w Radomiu po 4,99...
tragedia dzisiaj tankowałem diesel w Zawierciu i tam byl po 4.99a w tym zasranym miescie zawsze ludzie ktorzy maja kase manipuluja wszystkim
A to ciekawe skąd oni biorą takie ceny.
W 2008 ceny ropy były na poziomie 147 dolarów za baryłkę,dolar kosztował 2,90 zł,cena na stacjach ON-4,17 początek roku do 4,65 koniec roku.
Dziś cena dolara to 2,79 ,ropa po 124 dolary za baryłkę,a na stacji ON po 5,10zł
Tak jak w przypadku cukru,ktoś tu nas oskubuje w biały dzień.
muszą czymś dziurę sobie załatać w budżecie i mieć na prezenty dla siebie. Ja się dziwie że my Polacy tak się dajemy okradać.
dziś baryłka kosztuje 345 zł a cena na stacjach to ponad 5 złotych.
W 2008 baryłka kosztowała 426 zł a cena na stacjach była po 4,55 czyli rżnie się nas 81 złotych na samej cenie baryłki,kocham ten świat
kolego MACZEK83 - po twojej wypowiedzi na temat instalacji gazu w aucie, wnioskuję, że na motoryzacji to ty się chyba nie znasz....
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Opłaca się pod warunkiem że rocznie nastukasz te 30 tyś km. Inaczej wyjdzie to samo, bo koszty instalacji, serwisu i droższego przeglądu pokryją różnicę ceny między LPG a PB95.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Możesz mi to wyjaśnić? :D przez ile lat muszę rocznie stukać te 30tys km, żeby się opłacało? co roku tak? :D
Ja zawsze jak kupuje nowe auto, pierwsze co to zakładam lpg :)))).