Czy w dzisiejszym ogłoszeniu w gazecie wasz kandydat na prezydenta przyznał że zarabiał 300:400 tysięcy rocznie jako prezes miejskiej spółki czy to pomówienie?
Czy chodziło o spółki ostrowieckie?
Bardzo dwuznaczna wypowiedź
Łatwiej odbierać innym niż sobie:)
Skoro był prezesem spółki to wie ile zarabiał. I nie musicie mu wypominać bo wtedy nie było wojny i takie zarobki nie szokowały. Teraz by już tele nie zarobił.
Napiszcie tu, zobaczy więcej osób 21:25. Czego się boicie ? Póki co tylko tracicie zamiast zyskiwać.
Powiedzieć prawdę o sobie i planach, to cud?
22.04 ja bym prosił czytać. Po prostu czytać. Zapraszam do rozmowy i głosowania
Proszę o podanie nazwiska pana z perspektywy ktory był na spotkaniu rady osiedlowej Piaski - Henryków i sprzeciwstawił się wysokim zarobkom zarządu MEC.
Chciałem na niego oddać głos.
Ten Pan to Marchewka?
19:40
No i ten pan już ma pierwszy głos. Sam na siebie odda.
A to nie był przypadkiem Pan Stawiarski?
Pana Stawiarskiego znam, to nie on się wypowiadał o zarobkach prezesa MEC.
Najważniejsze żeby nowy prezydent rozliczył prezesa MEC-u z zakupów miału, bo NIK wykazał tu nieprawidłowości, które mogły skutkować wielomilionowymi stratami dla MEC-u, przez co mieszkańcy przepłacają za ciepło. Jak wygra Łakomiec to będzie to samo co robi teraz, czyli nic z tym nie zrobi. Jak wygra Dassios- trudno cokolwiek powiedzieć. Ołownia by coś zrobił w tej sprawie ale ma on moim zdaniem małe szanse na wygraną w "czerwonym Ostrowcu ".
Pan Zdzisław Kałamaga z dawnego TOSu, będzie startował z listy Trzeciej Drogi do sejmiku województwa świętokrzyskiego, tak jak Piotr Dasios w ubiegłorocznych wyborach do senatu, też z listy Trzeciej Drogi. Pan Górczyński też był w TOSie kiedyś.
Z. Kałamaga: Mam dużo czasu i mogę zająć się sprawami Ostrowca https://www.youtube.com/watch?v=3CBG0lwytNk
Pani redaktor powiedziała: - Trzecia Droga, PSL Szymona Hołowni (?)
Trzecia Droga = Polska 2050 Szymona Hołowni + PSL Władysława Kosiniaka-Kamysza
Pan Kałamaga czyim jest kandydatem ? Polski 2050, czy PSLu ? Chyba PSLu, skoro PSLowcy się wypowiadają na ten temat ? Kandydatem PO na pewno nie jest. Trzecia Droga nie jest partią polityczną, tylko koalicją dwóch partii politycznych. Partie koalicyjne podpisują między sobą chyba też umowę koalicyjną?
Ktoś kiedyś powiedział, że PSL jest wiejską przybudówką SLD. Pan Kałamaga należał w przeszłości do Sojusz Lewicy Demokratycznej i Socjaldemokracji Polskiej.
Lista Trzeciej Drogi (Polska 2050 + PSL) w okręgu nr 1, obejmującym powiaty ostrowiecki, opatowski, sandomierski i staszowski:
1. Andrzej Swajda popierany przez PSL
2. Zdzisław Kałamaga popierany przez PSL
3. Arkadiusz Bąk popierany przez PSL
Moim zdaniem nr 1 na liście powinien mieć kandydat wystawiony przez Polskę 2050 a nie przez PSL, bo PSL stanowi mniejszość w tej ogólnopolskiej koalicji zwanej Trzecią Drogą.
"- ... Mam nadzieję, że tu nie mam się czego wstydzić – komentuje Arkadiusz Bąk."
Chodzi o to, że Arkadiusz Bąk nie wstydzi się tego, że startuje z jednej listy razem z Panem Kałamagą i w dodatku Pan Kałamaga jest wyżej od niego na liście? Dlaczego Pan Bąk podkreślił, że się nie wstydzi ?
A.Bąk powiedział, że się nie wstydzi, bo on politycznego wstydu nie ma.
Żadnej trzeciej drogi. Rotacyjny już pokazał że nie warto im ufać. Tylko PIS, na pohybel koalicji 13 grudnia, która nic dobrego dla ludzi nie zrobi.
Kropla drąży skałę tzw.wietrzenie :)
Najważniejsze to żeby ludzie mieli tanie ciepło i żeby to stałe źródło a nie przed wyborami. Mamy na to sposób jako Perspektywa. A do rozliczen jest prokuratura i sąd a nie prezydent