Mateusz Morawiecki: „Najlepszym sposobem zawsze była wojna. Wojna zmienia perspektywę w pięć minut” - to fragment rozmowy nagrany w restauracji Sowa i Przyjaciele.
Perspektywa= Hołownia 2050 + Lewica + coś tam:)) Nie wiem jak wy, ale ja nie lubię cyrku.
My też nie. I dlatego cyrk skończył się 15 października.
A kto stanie na czele tego cyrku ? Treser zwierząt ,iluzjonista a może klaun albo żongler. Jakiś cyrkowiec będzie na pewno.
Jak to kto?
Szef wszystkich szefów , który wygra wybory.
Nie zna go Pan?
Kolekcjoner? Czy dobrze sadzey?
Byłaby wtedy kompromitacja mieszkańców do kwadratu. A kiedy papiery pójdą do sądu?
Ta kompromitacja to pewnik. Na 100 procent. Mieszkańcy grodu nad Kamienna już nie raz i nie dwa to udowodnili. Potem tylko są zdziwieni skutkami swoich wyborów jak na przykład: wyludnianie się i zapaść miasta, brak dobrze płatnych miejsc pracy czy kosmiczne stawki za ciepło.
23 46
Pochwal się więc na kogo masz zamiar głosować jeżeli uważasz , że ludzie nie powiązani z obecnym układem władzy , kolesiostwem , rozdawaniem stanowisk znajimym i rodzinom to kimpromitacja?
Kto wg. ciebie powinien zarządzać miastem?
Wiem kto nie powinien rządzić miastem. Górczyński i bana jego oraz Dasios z jakimś Kurwińskim? Chyba tak się nazywa ta miernota. Tak mówią na mieście, naprawdę tak słyszałem.
Słownictwo poziom rynsztokowy. Jakie miasto takie władze.
Urzędnicy powinni za swoje decyzje odpowiadac majatkiem i wtedy bylby porządek i mysleli by co robią
Myślę, że szanse obecnego wiceprezydenta Artura Łakomca mogą znacząco wzrosnąć jak uda się skokowo obniżyć cenę taryfową za ciepło w MEC-u. Prezydent Łakomiec zna MEC, bo był tam wiceprezesem ds. finansowych. Obecna taryfa obowiązuje do końca lutego i należy do najwyższych w Polsce dla ciepła wytwarzanego z miału. Zobaczymy co zaproponuje od 1 marca spółka miejska MEC. Górczyński to już historia, trzeba iść do przodu i wybrać opcję, która coś konkretnego zaproponuje. Jeszcze jakiś dobry Inwestor mile widziany.
15:37
Idą wybory , różne cuda się zdarzają.
Dobry Prezydent dba o miasto przez cały okres sprawowania wladzy a nie przed samymi wyborami.
To myślisz, że jako wiceprezydent nie gada sobie ze swoimi w mecu o tym jaka ma być cena ciepła? myślisz, że to tak wszystko się formalnie odbywa? hahaha. Górczynski to nie historia bo jego kontynuacją jest jego kolega Łakomiec