Mogę, jednak to oni na forum próbują się kreować, a forumowicze mogą prosić o konkrety własnie tutaj, na forum.
18:09
Zerknij na pierwszy post z tematu Perspektywa.
Ja przeczytałem i zerknąłem na facebooka tych ludzi.
Powiew świeżości , ludzie nie uwikłani w pajęczynę ostrowieckich powiązać KWW Gorczyńskiego.
Nie, w sferze samorządowej i w ogóle państwowej nie można zatrudniać zaufanych!!! Kto ci takich głupot nagadał. Zgodnie z prawem zatrudnia się najlepszego, najbardziej kompetentnego chętnego na dane stanowisko.
gościu 16:34; Dzięki takim wyborom jak w 2023 mamy początki działań niekonstytucyjnych i niszczenia państwa polskiego, jakiego jeszcze nie było po 1989 roku. Zarządzanie państwem przez uchwały i łom w rekach silnych panów to staje się faktem.
Ci ludzie na dołach władzy, czyli w samorządach to zaplecze polityczne tych, którzy dziś uprawiają bandyterkę na poziomie państwowym.
Nigdy nie zagłosuję na tych ludzi.
Kto by nie był będzie podobnie 18:21. Celem władzy jest władza i nigdy nie było inaczej.
W wyborach radnych unikajmy karierowiczów, którzy wchodzą do polityki dla wysokich stanowisk: radni Dybiec (prezes ZUM), Choinka (dyrektor MPK) zawdzięczają stanowiska polityce lokalnej. Radny Pietruszka też znalazł pracę w MEC-u jak został radnym.
22:17.
Jestem takiego samego zdania.
A ci z biznesu beda szukac nowych koryt tylko juz latwiejsza droga. Nie wiem skad ta glupota cz proba wciskania jej innym, ze jak ktos ma biznes to idzie do polityki już tylko że szlachetnych pobudek zrobic cos dla spoleczenstwa. Irytacja sciska gardlo i dobrze ze ktos taki nie jest w zasiegu reki, bo .....
Czy mamy jakichś biznesmenów w radach miasta i powiatu? oprócz woziwody bo to wiadomo.
Gościu masz rację , że celem jest władza i przywileje/ apanaże
Tylko tyle i aż tyle
Proszę cię 23:06.
Unikajmy karierowiczów , unikajmy biznesmenów , unikajmy ludzi wykształconych...
Więc kto ma zarządzać wg. Ciebie tym miastem?
Napisz kto powinien kandydować i uzasadnij swoją propozycję.
Radny Strojny jest przykładem jak można rozwinąć skrzydła będąc u boku Pana.
Istnieje jeszcze trzecia droga ? Może już zadanie wykonane teraz pozostały następne wybory. Czaru maru może się uda z perspektywami.
No to może polski biznesmen z Ameryki z czarną teczką, niejaki Stan Tymiński. Zgłosił swoją kandydaturę w wyborach prezydenckich w Polsce w 1990.W Ostrowcu zajął I miejsce.
"Naród głupi wszystko kupi" cytat pana Kurskiego.
Gościu 14:15 serio? Nie wiedziałem. Stan umysłu Ostrowczan - bez komentarza :)
Społeczeństwo, które tak pięknie walczyło o wolność przez dziesięciolecia w obliczu wyboru pomiędzy tym, którego do niedawna nosili na rękach (wtedy niewiele osób wiedziało, że Wałęsa był TW "Bolek") niewiele brakowało, a wybrałoby kandydata przywiezionego w teczce przez obce służby tylko dlatego, że obiecał mannę z nieba. Tak nam chyba zostało do dziś, wierzymy w obietnice, które Tusk nigdy nie spełnia. Jaki obraz Polaków jawił by się wtedy na świecie? Pamiętam ten mrożący krew w żyłach pojedynek. Na szczęście w nieszczęściu ....
Bo liczą się chęci i marzenia...
Stowarzyszeniu i sympatykom PERSPEKTYWY życzę wygrania wiosennych wyborów samorządowych i odczarowania ostnich fatalnych lat zarządzania Ostrowcem.
Trzymam za Was mocno kciuki.
Macie mój głos.
To jak, kto tam jest działaczem i pracownikiem budżetówki, a kto przedsiębiorcą?
Ktoś pisał, że wystarczy zajrzeć na stronę.
Ale tam są zdjęcia, nie ma opisów kto i co.