Dasiosa i Stelmasika którzy wycofali się ze współpracy w okresie ,, rozkwitu Górczynskiego " można kojarzyć z budżetówką.
Resztę ludzi których rozpoznaję na zdjęciach to społecznicy , przedstawiciele młodego pokolenia i ludzie prowadzący swoją działalność gospodarczą.
Oby mieli świeże spojrzenie i dobry pomysł na rozwój miasta , inwestycje , zatrzymanie młodych ludzi.
Wolę zagłosować na nich niż na komitet wyborczy Górczyńskiego.
Są nowi więc chyba lada chwila wyłożą swoje karty.
A ja tam widzę co najmniej jednego człowieka, który po prostu jest na etacie w budżetówce.
Także coś tu nie gra w tych konkretach.
16:32
Widzisz jednego czy dwóch.
A ilu widzisz terazniejszych radnych miejskich powiązanych z budżetówka?
Te osoby Ci nie przeszkadzają?
Pozdrawiam.
Nie ma co wykręcać teraz kota ogonem, bo tu widać, że wystarczy wejść na FB i widać, kto jest przedsiębiorcą - https://imgur.com/a/TGTu7rS
A to wg mnie niemożliwe i powinni sami napisać, kto jest przedsiębiorcą, a kto zwykłym pracownikiem budżetówki.
Teraźniejsi radni nie są tematem tej rozmowy ani tego wątku.
Ile ci płacą te Perspektywy bo klepiesz co kilka minut. Widać parcie na władzę w mieście duże, tylko predyspozycji brak.
21:13
Jeszcze nikt nikomu nie zabronił pisać prawdy.
Każdy mieszkaniec tego miasta ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie.
Proszę również byś ważył swoje słowa.
Pomówienia są karalne.
Więc wypowiadam swoje zdanie. To bardzo zła PERSPRKTYWA. Nie dostaną mojego głosu na pewno.
To co, jesteście już gotowi napisać, kto pracuje w budżetóweczce, a kto jest przedsiębiorcą - spośród tych ludzi na zdjęciu?
Jeden zrezygnował bo startował na posła i nie mógł tego pogodzić z byciem prezydentem a drugi zrezygnował tylko z klubu radnych po aresztowaniu prezydenta. Obaj pracowali nadal w gminnych instytucjach.
Teoria wielkiej rezygnacji i odwrotu z KWW JG się nie broni.
ten młodszy ile już ile spółek i jednostek samorządowych obskoczył, ho ho ho
No nie. Na tych ludzi głosu nie oddam. Nic dobrego dla miasta nie zrobili do tej pory więc raczej potem też nie zrobią.
Zapomniałeś dodać, że nikt z Twojej rodziny też ;) piszesz to już z 5ty raz ;) nie wiem jak Oni się pozbierają po takiej stracie
Ja to bym zaglosowal ale na Twój Ostrowiecki Samorząd. To byli nowi ludzie i pelni zapału i cos sie w miescie działo. Ciekawe ile jeszcze osob zostalo z TOSu? Chetnie bylbym za tym aby to dzieło reaktywować.
O poziomie życia decydują 2 czynniki: płace oraz koszty utrzymania. Aby podnieść wysokość płać potrzebni są nowi inwestorzy i nowe miejsca pracy. Wtedy pojawi się konkurencja w zabieganiu o zatrudnienie pracownika. Największym kosztem utrzymania, na który ma wpływ gmina jest cena ciepła z MEC-U - główna pozycja czynszu. Rządy KWW Górczyńskiego doprowadziły do degradacji poziomu życia mieszkańców Ostrowca: inwestorów brak a cena ciepła z miału należy do najwyższych w Polsce, czyli mamy w Ostrowcu niskie płace i bardzo wysokie koszty utrzymania.Nawet - tak jak ktoś pisał na forum, obniżą cenę ciepła z 92 zł/ GJ do 70 zł/GJ, to i tak będziemy mieli ciepło znacznie droższe niż np. w Kielcach (od 16.12.2023 51,95 zł/GJ), czy też w Starachowicach (61 zł/GJ od 1.08.2023 roku).Dla mnie same zarzuty wobec Górczyńskiego nie są najważniejsze, najistotniejsze są efekty rządzenia, a tu mamy kompletną katastrofę.
To raczej oczywiste 21:59.
Zapomniałeś dodać, że nikt z Twojej rodziny też ;) piszesz to już z 5ty raz ;) nie wiem jak Oni się pozbierają po takiej stracie