PSL nie kolaboruje ze złodziejami?
Nie rozśmieszaj mnie. Od czasu, gdy W.Pawlak, po świadomym (‘to jest gangsterki chwyt’) poparciu puczu w związku z ‘nocą teczek’, w nagrodę otrzymał tekę Premiera, do dziś zielono-koniczynkowcy są pupilkami i podnóżkami michnikowszczyzny.
Ile razy trzeba to przypominać?
19:33
Co Perspektywa ma wspólnego z psl? Nie wiem...
Pan Bąk postanowił poprzeć KW Górczynskiego. Będzie wspierał beton i swoją ciepłą posadkę w radzie nadzorczej spółki moejskiej OTBS.
Beton tu beton tam szyldy inne niby kilkoro nowych ludzi a reszta beton z układu. Kameleony wszędzie
Jeżeli Perspektywa nie ma nic wspólnego z Polska 2050 i Polska 2050 nie ma nic wspólnego z PSL, to Perspektywa nie ma nic wspólnego z PSL.
Czy powyższa konkluzja, to prawda, czy fałsz, @19:44?
Prawda, jednakże uwzględniając regułę przechodniości implikacji trzeba by przyjąć, że polityczne koalicje i porozumienia to pic fotomontaż.
Tyle, że wówczas, całe to towarzystwo jawiłoby się jako zbieranina politycznych hochsztaplerów i kłamców.
23:59
Wybory samorządowe rządzą się innymi prawami niż wybory parlamentarne.
Stowarzyszenie Perspektywa to grupa ludzi o różnych poglądach , przekonaniach.
To ludzie należący do partii politycznych , przedsiębiorcy , ludzie bezpartyjni , społecznicy.
Tak są wśród nas ludzie z Polska 2050.
Uważam , że to dobrze. Ich parlamentarzyści , ministrowie będą pomagać w pozyskiwaniu środków na rozwój Ostrowca Świętokrzyskiego.
Pierwszy przykład. Temat obwodnicy Ostrowca. Przedstawiciele Perspektywy odbyli już spotkanie z Posłem Kasprzykiem.
Jest on członkiem komisji infrastruktury.
Obiecał pomoc i zaangażowanie w sprawę która nurtuje mieszkańców miasta i pobliskich terenów.
Piszesz również o psl. Czy ta partia w ogóle istnieje w Ostrowcu i co wspólnego ma z Perspektywą? Jest pan Bąk ale on postanowił poprzeć stary układ KW Górczyńskiego. Nie wiem co było tego powodem , może bał się utraty stanowiska w radzie nadzorczej OTBS?
Kończąc moją wypowiedź chcę by zrozumiał pan , że Perspektywa to ludzie którzy nie szukają ciepłych posadek dla siebie i bliskich. To mieszkańcy Ostrowca którym zależy na rozwoju miasta i jego mieszkańców.
Wkrótce Perspektywa przedstawi swój program wyborczy , zaprezentuje swoich kandydatów do Rady Miasta i Powiatu.
Wtedy zapraszam do merytorycznej dyskusji , pisania, komentarzy.
Pozdrawiam serdecznie.
Członku z ramienia, naprawdę nieprofesjonalne jest takie pisanie ze spacją przed znakami przestankowymi.
Co to znaczy przedstawi kandydatów? Jeszcze nie było spotkań na których można było się zgłosić do kandydowania.
Czy to układ samych swoich i tylko poparcia szukacie u naiwnych wyborców czy szukacie ludzi do kandydowania?
Perspektywa chce się skupić na ludziach bez przeszłości nie związanych z ostrowiecką pajęczyną powiązań.
Serio wyrzuciliście obu oblatywaczy?
. Ktoś mowił , ze w Ostrowcu w radach nadzorczych zasiada kilku prezydentów innych miast .
Ktoś mówił coś komuś .
A mieliście stawiać na inteligentnych i wykształconych zamiast zaściankowych plotkarzy powtarzających nieprawdę.
I powtarzacie te głupoty bez weryfikacji? PO co kłamiecie?
16:06
Materek , Marzec etc... to nie prezydenci zasiadajacy w RN ostrowieckich spòłek?
Nie rób sobie jaj 12:19. Nie zmarnuję na nich głosu i innym też odradzę.
Jak to na nich jak o sobie mòwisz?
Co poszło nie tak z frekwencją? Sami członkowie a gdzie wyborcy?
Nie dotarła informacja o zaproszeniu?
Słaba skuteczność już od pierwszego kontaktu.
Dasios był w otbs, UM (wiceprezydent), MOSiR. Stelmasik był w muzeum w Krzemionkach, MCK i MZK. Mało?!
15:14.
Tak , ci dwaj panowie byli czy są pracownikami instytucji samorządowych w Ostrowcu.
Odcięli się od pana Górczyńskiego bo nie podobał im się sposób sprawowania przez niego władzy.
Mają doświadczenie i pomysły na dobre zmiany dla Ostrowca i jego mieszkańców.
Poza tym tych dwoch panów to nie cała Perspektywa.
Większość jej członków to ludzie którzy nie mieli nic wspólnego z dotychczasowymi włodarzami miasta.
Wniosą z pewnością świeżość , zaangażowanie i wiele nowych pomysłów na rozwój Ostrowca.
Tak się odcieli od Górczyńskiego, że jakoś zapomnieli zrezygnować z zajmowanych posad.
Tzn jakich posad? Czy Ostrowiec to prywatna firma Górczyńskiego?
Posad w spółkach miejskich, na drugie pytanie odpowiedz sobie sam.