Stowarzyszenie Perspektywa zaprasza do swojego biura na ulicy Sienkiewicza 55. Czekamy na Was cidziennie w godzinach 16:00- 18:00.
Porozmawiaj z nami, przedstaw swoją perspektywę Ostrowca Świętokrzyskiego.
https://fb.watch/pLK5BbRi09/
19:09
Najwyraźniej nie wiesz co to jest społeczeństwo obywatelskie.
Perspektywa nie idzie do wyborów samorządowych by rządzić.
My idziemy pracować, realizować pomysły mieszkańców Ostrowca Świętokrzyskiego.
Bo własnych brak i pomysłów mieszkańców też nie będziecie realizować, tylko tych, którzy pociągają za wasze sznurki.
Ja swoją perspektywę mam. Perspektyw jest tyle, ile pełnoletnich mieszkańców Ostrowca.
Najwyraźniej Perspektywa nie ma perspektywy. Bo gdzie i jaka ona jest? Na przedwyborcze małpowanie D.Tuska: ‘Co ja tu wam będę obiecywał’ nie dam się nabrać.
19:39
Pisze pan, że ma swoją perspektywę.
My też mamy swoją.
Zapraszamy na kawę , herbatę. Porozmawiamy wspólnie o swoich pomysłach na uzdrowienie Ostrowca.
Czemu lansujecie tezę o chorym Ostrowcu?
To jest chore.
Przecież nie jest chore z powodu waszego udzia w rządzeniu miastem. Mieliście fuży udział w tym co nazywacie chorobą.
Inni widzą zdrowe dobre miejsce do życia. Nawet PIS nie widzi choroby i wie, że nie wygra z dotychczasową zdrową ekipą.
Choroba jest w waszych umysłach nie w mieście.
Miasto ma wiele problemów jak wiele bliźniaczych miast o podobnych uwarunkowaniach. Obecna władza na szczeblu rządowym nie będzie już wkładać kołków w szprychy i wiele problemów da się rozwiązać w kolejnej kadencji.
Nie potrzeba żadnych zmian w mieście, wystarczą te w kraju, by Ostrowiec odzyskał należną pozycję.
21:26
Zaprzecza pan, że miasto jest chore.
Ja pozwolę przedstawić kilka przykładów tej ciężkiej, przewlekłej choroby.
1 Wykluczenie komunikacyjne.
2 Brak godnej pracy i płacy.
3 Wyludnianie się miasta.
4 Najwyższe w regionie ceny C.O.
5 Kryzys przywództwa - prezydent z 15 zarzutami prokuratorskimi. Miastem rządzą ludzie wywodzący się z jego klubu.
6 Ekologia - Ostrowiec jest miastem w którym mamy bardzo zanieczyszczone powietrze.
7 Brak wizji rozwoju dla ludzi młodych.
8 Lokalne układy które promują ludzi powiązanych z opcją rządzącą miastem.
Pan twierdzi, że miasto jest zdrowe.
Dla mnie jest to agonia.
Połowa „zarzutów/diagnozy” dotyczy państwa czyli większości miast.
Lokalne uwarunkowania to co najwyżej 3-4 z wyszczególnienionych.
Na tyle może wpłynąć lokalna władza
19:09 społeczeństwo obywatelskie to to samo co platforma obywatelska. Zrobić wszystko, obiecać wszystko aby zdobyć władzę.
Najbardziej podobają mi sie te infantylne wpisy KWW lub PiSu. Stawiam na PiS, bo ludzie z KWW może są podli ale nie tak prymitywni.
Przestań tu wyrokować, które czyje są wpisy. Nie masz nic innego do powiedzenia, to może idź na spacer (tylko bez komórki).
Dobre, naprawdę dobre 19:23. Ty tak serio ?
Czyli prezydent nie musi być od was. Wystarczy że będziecie go nadzorować jako rada. Super układ.
Kto w takim razie do rządzenia uzyska wasze wsparcie?
Jaki niezależny kandydat na prezydenta?
Zróbcie tak, żeby ciepło staniało oraz żeby MEC nie zwiększał ceny jednostkowej m3 podgrzania wody w przypadku ciepłej wody użytkowej, jak mieszkańcy bloku oszczędzają.
Bo teraz jak oszczędzają, to mają większą cenę jednostkową.
Nie widzę podstawy prawnej takiego działania.
19:13
Słuszne spostrzeżenie.
Podzielamy Pana zdanie, że ceny C.O. są w Ostrowcu nie do przyjęcia !!! By w Ostrowcu poprawić jakość powietrza , diametralnie muszą spaść ceny ogrzewania i ciepłej wody.
Tylko wtedy będziemy mogli namówić przeciętnego Kowalskiego na wymianę kopciucha i podłączenie się do MEC.
Pora również zrobić porządek w Zarządzie i Radzie nadzorczej MEC , rozliczyć ich za ogromne rachunki jakie płacą mieszkańcy Ostrowca.
Typowe myślenie Lewusa. Nie liczy się dla nich mój portfel tylko... Czyste powietrze. A tfu. P.S. Proszę tu przedstawić jak perspektywa zapatruje się na to co głosił Karol Marks
21:43
Proszę czytać ze zrozumieniem.
Niskie ceny mec mogą być alternatywą do podlączenia się do ich sieci cieplowniczej.
Naprawdę nie chce pan czystego powietrza?
Nie chce pan by pana dzieci , wnuczki byli zdrowi , wdychali czyste powietrze?
Przecież takie zanieszyszczenia powodują raka i wiele innych chorób.
Pana postawa jest nie do zaakceptowania.