Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu


- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Piekarnie

Ilość postów: 23 | Odsłon: 3350 | Najnowszy post
  • Piekarnie

    Gdzie najlepsza piekarnia w mieście?

    Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Piekarnie

      Małgorzatka

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

      Odp.: Piekarnie

      ja ostatnio zaczelam kupowac chleb w sklepie na przeciwko bazarku no i nie jest taki drogi i jest smaczny zwlaszcza wiejski na wage

      Gość_ja
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Piekarnie

        magonie:)

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

        Odp.: Piekarnie

        też tam kupuje,polecm

        Gość_kobieta
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Piekarnie

          skalski!

          Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Piekarnie

            w dynkowie the best!

            Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

        Odp.: Piekarnie

        czy na przeciwko bazarku to piekarnia Borkowscy.a maja tam ciasta?

        Gość_ja
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Piekarnie

          tak

          Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Piekarnie

            Kazdy chleb na 2 dzien to istny zakalec

            Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Piekarnie

              zytni skalski na zakwasie 2,5 warto, lub orkiszowy rewelacja

              Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
              • Odp.: Piekarnie

                nie kazdy, razowy czy orkiszowy po 3 dniach jeszcze nadaje sie do jedzenia, ale wiadomo.. bez chemii (chyba)

                Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
                • Odp.: Piekarnie

                  Sama jestem bardzo ciekawa jak to jest z tą chemią.Zapytam jutro ciastowego:P. Ja osobiście bardzo lubię chlebek z Boksycki od p.Wykroty.

                  zenka
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                  • Odp.: Piekarnie

                    Zenia, do chleba dodaje się błonniki, rozpuszczalne i nierozpuszczalne, błonniki pszenne, owsiane, jabłkowe, ziemniaczane. Te same dodaje się do wędlin, śmietan, gęstych soków. Maja różne funkcje w produkcie, czasem jako zagęstnik, po prostu, czasem, jako wypełniacz, czasem, jako pochłaniacz wody, stabilizator. Mam w pracy eksperta wie o tym wszystko, obsługuje 80% produkcji spożywczej w Polsce. Jeśli chodzi o chleby, to te razowe, niby zdrowe, ciemna barwa to karmel lub inne barwniki, o ile w małych piekarniach, takich jak w naszym mieście, te chleby sa w miarę ok, to w piekarniach dużych, które robia do marketów, do sklepów sieciowych, osiedlowych, nie ma bata - to nie jest NIGDY uczciwy chleb.

                    co wcale nie oznacza, że trujący, tylko nie taki wspaniały, jak pisza kobiece głupie pisma

                    Kocjusz
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                    • Odp.: Piekarnie

                      w Ostrowcu tez kilka firm kupuje błonniki i wypełniacze do produkcji, wędliny, pieczywo

                      a innej działki - budowa dróg - asfalty

                      chemia budowlana - farby, lakiery, tynki

                      :)

                      Kocjusz
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                      • Odp.: Piekarnie

                        Kocjuszku moge Ci powiedzieć że jesli chodzi o karmel to w chwili obecnej jest on zabroniony w przemysle piekarniczym.I wiem ze u nas nie stosuje sie go ze względu na szkodliwe substancje wydzielane własnie w procesie karmelizacji.Dla mnie to głupota,bo karmel jako taki od wieków był uzywany do róznego rodzaju wyrobów. Dla mnie np. piernik bez karmelu a zamiast niego kakao-to nie piernik.Sama dowiedziałam sie o tym zupełnie niedawno od technologa i byłam zdumiona.No cóż...czasy.

                        zenka
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                        • Odp.: Piekarnie

                          Kocjusz nie było mnie na czacie bo byłam tu:)

                          zenka
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Piekarnie

                          spoko, ja wróce za ok godzine pozdr zenka

                          Kocjusz
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -