Ola pójdź do kościoła chociaż jeżeli nie chcesz na przyjęcie. Uważam, że msza jest ważniejsza od imprezy w lokalu, a twoja obecność w kościele to obowiązek jako, że jesteś członkiem rodziny. Ja ide na komunię i daje 1000 zł ale kazdy daje tyle na ile go stać. Pozdrawiam
Ja jestem chrzestną i też daje 1000 zł. Ale tak jak napisane wyżej - każdy daje tyle na ile go stać.
Wczoraj byłam na komunii, dalam 200zl, brat jako chrzestny dał 1000zl,.co dla Mnie osobiście jest absurdem. Ale "ponoć" tyle się daje..
Bardzo dziękuję za zrozumienie :( ciężko mi jest bardzo... Ale dla mnie takie zachowanie też jest karygodne. Mówię pójdę dam 200 zł i zostaniemy obgadani że ho ho. . ja wiem co moja siostra o mnie sądzi. tak naprawdę mnie i mojego faceta nienawidzi.
i 200 zł wystarczy to jest dla dziecka i coś juz za te pieniążki kupi lub dołoży
A pomyślał ktoś aby dać sesję zdjęciową dla dziecka? Jeśli nie stać na to jednej osoby można się złożyć. W ten sposób to dziecko dostanie prezent a nie rodzice w dodatku piękny i na całe życie.
A ile teraz się daje jako gość? Idziemy z dziećmi do lokalu, dalsza rodzina i wielkie przyjęcie jak wesele.
Jak się tak nienawidzicie nawzajem, to nie idź.
Nie męcz ani siebie ani siostry.
W ten dzień idź do kościoła i pomódl się o przebaczenie wzajemne (twoje i siostry).
Jak cię mają obgadać to obgadają, jak pójdziesz i jak nie pójdziesz. Może w tym wypadku trzeba zamknąć oczy na to, co siostra powie i wziąć pod uwagę dziecko. Czy nie będzie rozczarowane, że ciocia nie przyszła? To oczywiście zależy od relacji z dzieckiem. To jest faktycznie przykre, że gości zaprasza się po to, żeby dali prezent, a nie liczy się przyjemność spotkania, bycia razem.
Pomocy! Mój chrześniak za 2 tygodnie ma komunie z Kumą dogadaliśmy się co do prezentu. Kupujemy konsolę Playstation 4. Problem jednak że tej konsoli jest parę rodzajów. Różnią się ceną wyglądem parametrami. Myślałem że tu nie ma problemu. Konsola to konsola. Kupujesz gry i działa. Ktoś potrafi doradzić? Na panów w żółtej sieci nie ma co liczyć :(
Dobrze poniżej tysiąca dostaniesz bez problemu Slim 500 GB, ewentualnie w granicach tysiąca lub niewiele poniżej 1TB. W różnych zestawach można trafić na inną gierkę "startową". Ostatnio w różnych marketach są lepsze lub gorsze promocje, trzeba się rozglądać.
Popytaj w sklepie z grami na Słonecznym.
Konsola jest jedna, co najwyżej może być w zestawie z grami lub bez. Parametry zawsze są te same. Kupujesz, włączasz i działa.
http://ps4pro.pl/newsy/ps4-pro-vs-ps4-slim-vs-ps4-porownanie-specyfikacji/
Jednak nie do końca jest to jedna konsola, różni się nie tylko grami w zestawie.
Dzięki za pomoc. Jednak skorzystałem z pomocy pana ze Słonka. Slim niestety nie spełni wszystkich oczekiwań. Konsola musi być podłączona pod kino domowe a slim nie ma odpowiedniego wyjścia. Zapomniałem nazwy ale takiego od kina domowego. Telewizor też go nie ma więc lipa. Trzeba szukać starszy model konsoli bo te go miały.
No niestety, ale Slima wykastrowano z niektórych złącz. Powodzenia w poszukiwaniach ;)
To wyjście zwie się optyczne :) na szczęście w PRO już jest. Swoją drogą wracając do tematu to fajnie że nie jestem sam z zakupem konsoli na komunię. Wbrew pozorom wychodzi taniej niż zakup roweru. No chyba że kupujemy w tesco
Też kupujemy konsolę ale na pół z chrzestnym.