A ja bym chciała mieć podatki jak za Tuska.
Zabierają Polakom pieniądze, po to, by dać banderowcom z upainy
23.58
Ja też bym chciał. Mam 2 400.00 zł. emerytury, 13 i 14. Tak to bym legalnie płacił 23% podatku, a teraz co? Do 30 tys., nie ma podatku. Za co mozna będzie utrzymać państwo? Jestem rozżalony, tak mnie brak tych podatków. Żal!
02.22. Jesteś pewien? Bardzo sie mylisz, ale to twoj problem.
Salomon z pustego też nie naleje.Jak mówi powiedzenie" To jest harcerska gra jednemu weźmie drugiemu da"
To za duzom tom emeryture masz podziel sie z biednymi
Niech się biedni wezmą za robotę, a nie dej za darmo, bo mi się nie chce.
8.39
,,To za duzom tom emeryture masz podziel sie z biednymi" Chętnie, podaj namiary. Jest mnie przykro, że pracowałem od 14 roku życia ( ZSZ Huta) do 67 roku życia (em. podw) tylko 53 lata, a teraz nie mogę legalnie płacić podatku. Już się nie mogę doczekać kiedy będę płacić. Słońce Peru, czekam.
Oj płacisz płacisz i to więcej niż ci się wydaje. Gdybyś umiał liczyć to byś miał większa emeryturę. Po prostu.
O rekordowej inflacji niektórzy wolą nie wspominać.
Rekordowa inflacja, rekordowe podatki, rekordowe opłaty, rekordowe daniny, ale co tam. Za rok ten rekord zostanie pobity.
Gościu z godz 10.44 jeśli ta inflacja jest rekordowa to jak nazwiesz tą z lat 90
Nie jest to rekordowa inflacja bo uwierzcie, w historii kraju były dużo większe co oczywiście nie oznacza, że ten rząd nie dołożysz swoje dwa grosze po przez rozdawnictwo.
A to spoko. Nie ma problemu.
12:54. Ale spoko - loko rozdawnictwo już się kończy. Pis nie zamierza w najbliższym czasie waloryzować 500+ i to już postanowione, gdyż wie, że przegra w najbliższych wyborach i zostawi ten problem, wraz z wielomiliardowym długiem publicznym, nowemu rządowi, który będzie się bujał, co zrobić z 500+ i innymi jałmużnami w zamian za oddawanie głosów na PIS. Nie ma szans na dalsze utrzymanie takiego stanu rzeczy, bo wierzyciele już upominają się o spłacanie zaciągniętych kredytów wraz z odsetkami i jeśli nowy rząd zabierze pisowskie "prezenty" dla nierobów, to będzie krzyk, jako to PIS był kochany, a nowi są wredni i bezwględni.
10:18. To co ty w tej Hucie robiłeś, że po 53 latach pracy tam masz emeryturę 2.400zł?Sprzątałeś hale czy siedziałeś na cieciówce? Hutnicy z prawdziwego zdarzenia zawsze dobrze zarabiali, mieli odpowiednie składki odprowadzane do ZUS i dziś mają emerytury po 4.000zł i więcej.